Sanjate li o pronalasku srodne duše, pokrenite se! Onaj pravi neće se sam(o) stvoriti pred vašim vratima

22/12/2021

Stručnjaci donose savjete koji će vam olakšati potragu...

Skupite hrabrosti za prvi korak

Vjerojatno ne gledate na svakog muškarca kao na savršenog. I vjerojatno ne vidite često nekoga tko vam se svidi na prvi pogled. Kada vam se to idući put dogodi, nemojte propustiti priliku da upoznate dotičnog, čekajući da on napravi prvi korak. Skupite hrabrosti i priđite mu prvi. Dajte mu do znanja da vam je zapeo za oko. Nećete pogriješiti ni ako mu kažete kako se osjećate. Realno, nemate što izgubiti. Ukoliko dijeli vaše osjećaje, budite sretni i nastavite s upoznavanjem. Ako vas odbije, shvatite vaš pothvat kao vježbu za idući put. I ne zaboravite, on je taj koji je na gubitku. 

Tražite na pravom mjestu

Da biste pronašli savršenog frajera, morate znati koje kvalitete tražite. Ako to znate, znat ćete i na kojim mjestima ih tražiti. Ako želite ozbiljnog i radišnog muškarca, vjerojatnost da ćete ga pronaći u (turbo folk) klubu i nije velika. Zato, umjesto da se sažalijevate nad sobom, prestanite tražiti na pogrešnim mjestima. Ukoliko želite nekoga tko drži do svog tijela i zdravlja, nije loša ideja krenuti u teretanu. Privlače li vas više kulturno osviješteni intelektualci, češće posjetite kazalište, kino ili kakvu zanimljivu izložbu. 

Gledajte na upoznavanje iz drugog kuta

Čak je i danas, kada je emancipacija žena znatno uznapredovala, uvriježeno mišljenje da su muškarci ti koji bi trebali napraviti prvi korak. Nemojte dopustiti da vas takvo mišljenje obeshrabri. Ostavite predrasude po strani i ponosno mu priđite prvi. Imajte na umu da će mu takvo ponašanje puno otkriti o vama - da ste jedna samouvjerena, smjela žena koja zna što hoće i ne boji se to pokazati. 

Okrenite sastanak u svoju korist

Najneugodnija stvar na prvom sastanku koja vam se može dogoditi je neugodna tišina. Stoga se potrudite da do nje ne dođe. Najgore je probiti led jer kako vrijeme bude prolazilo i što ga budete bolje upoznavali, postajat ćete opušteniji i pronalaziti sve više tema za razgovor. Nastojte ne gubiti vrijeme na razgovor o trivijalnostima. I pazite da vam jezik ne bude brži od pameti kako ne biste brzopleto rekli nešto što ćete kasnije požaliti. Razmislite malo o pitanju koje vam je postavio prije nego mu date odgovor.

Zaboravite nepisana pravila

Sve one priče o tome kako ćete muškarca najviše zainteresirati budete li glumili nedostižnu - zaboravite. Ne želite nekoga kome ćete biti samo prolazna avantura i tko će vam na kraju slomiti srce, a igra mačke i miša mogla bi privući upravo takve. Muškarac koji je materijal za kvalitetnu vezu neće gubiti vrijeme igrajući igrice, niti će htjeti imati posla sa ženom koja ih igra. Umjesto da glumite nedostižnu, budite samouvjerene, opuštene, srdačne i otvorene za sve ono lijepo što vam se može dogoditi. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj