Kako 'prijateljstvo' odvesti u romantičnu zonu

28/02/2018

Želite li da prijateljski odnos postane nešto više? Evo kako...

1. Spriječite moguće nesporazume na vrijeme. Čim shvatite da vam se dečko sviđa, pozovite ga van, ali isplanirajte izlazak da bude više kao spoj nego kao prijateljski izlazak. Razmislite: večera u restoranu ili utakmica? Sramežljivi ljudi teže tome da polako upoznaju drugu osobu, iako je privlačnost obostrana i upravo tako zapnu u frendovskoj zoni.

2. Ne glumite lažnu skromnost i ne potcjenjujte samu sebe. Često u razgovoru kažemo nešto poput „Baš sam majmunica!“ s namjerom da ispadnemo smiješni. Ali takve stvari uglavnom vode k prijateljstvu, a ne romantici. Ako želite da vas dečko gleda na određen način, nemojte se podcjenjivati, čak ni u šali!

3. Dopustite da vas se zaželi. Nemojte biti predostupni – niti što se tiče vremena niti emocija. Dajte mu prostora da vas poželi. Skloni smo misliti da ako provodimo što više vremena s dečkom, on će se s vremenom zaljubiti u nas. Ali to rijetko ispadne tako.

4. Ne zaboravite snagu malenih dodira. Počnite s malim stvarima – stavite mu ruku na leđa, odmorite glavu na njegovu ramenu, poljubite ga u obraz kad se opraštate. Ako vam uzvrati gestu ili vam stavi ruku oko vrata, idete u pravom smjeru.

5. Priuštite mu malo ljubomore. Sprijateljite se s više muških frendova. Ako ste zauzeti s drugim prijateljima, više će se potruditi da provodite vrijeme i s njim. Možda će trebati neko vrijeme da i on shvati da želi nešto više od prijateljstva.

6. Ponekad odglumite bespomoćnost. Zatražite ga da učini nešto za vas, recimo da vam prošeće psa kad niste u gradu. Sitnice koje inače rade dečki i djevojke u vezi, utjecat će na to da će biti nježniji i ponašati se zaštitnički prema vama.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj