Kako prepoznati vezu u silaznoj putanji?

31/10/2019

Možda ste toliko zaljubljeni da uopće ne primijećujete kako nešto nije u redu.

1. Prestajete biti dio njegovih planova. Prije vam je bilo nepojmljivo da slobodno vrijeme ne provodite zajedno, no on odjednom ima sve više opravdanja i sve manje slobodnog vremena za vas dvoje.

2. Sve češće komunicira s drugim ženama. Ili imate osjećaj da postaje sve intimniji s drugom osobom, ili to pouzdano znate, no on vas uvjerava kako mu je ta i ta osoba samo prijateljica/poznanica/kolegica i kako nema ništa s njom. Dopisuje li se s drugom, to ne mora nužno značiti da vas vara, no mnogi frajeri kada imaju želju prekinuti vezu, imaju potrebu razvijati emocionalnu bliskost s drugom osobom. Da, to je šupski, ali je to i obrazac ponašanja koji će barem biti iskren prema vama.

3. Sve češće želi s vama voditi duge razgovore o vezi i problemima u njoj. Želi i detektirati krivca za probleme između vas dvoje, a dežurni ste krivac nekako uvijek vi. Iako su sve to stvari 'na kojima trebate raditi kao par', nekako vam se čini da je vaš teret odgovornosti puno, puno veći. Ili barem on vjeruje da je tako!

4. Prestao vam se povjeravati. Nekada vas je zvao sto puta u danu i dijelio s vama sve što mu se događa, i dobro i loše. Danas, mnoge stvari o njemu saznajete preko zajedničkih prijatelja ili njegove obitelji jer je, čini se, svima imao prije vremena reći nego vama.

5. Odjednom ga živcira sve što radite. Navike koje su dio vas, osobine koje jesu VI, sve ono što ga je nekada veselilo, šarmiralo i osvojilo njegovu pažnju i srce sada mu je postalo kamenčić u cipeli koji ga neprestano žulja i kojeg jedva čeka riješiti se.

6. Sve je lošije raspoložen kada je u vašoj blizini. Sve se manje šali s vama, priča viceve kada ste uz njega, nasmijava vas. Dapače, sve češće imate osjećaj da je on kada je uz vas samo fizički prisutan.

7. Sve češće se svađa s vama. Čak i kada su u pitanju potpuno nevažne i besmislene stvari u kojima nitko od vas dvoje nije kriv ni za što. Odnosno, na ovaj način želi stvoriti iluziju kako niste skladan par i kako se sve češće svađate, kako bi vam to mogao nabiti na nos jednom kada skupi hrabrosti i pokrene razgovor o prekidu.

8. Sve manje ste fizički intimni. Njegovi su poljupci sve rjeđi, kao i zagrljaji, dodiri, seks. Dapače, seks više uopće ne inicira on, nego isključivo vi. A kada do seksa i dođe, s njegove strane gotovo da uopće nema strasti ni interesa.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj