5 lekcija za treniranje samodostatnosti

18/05/2021

Svladajte ove lekcije i postanite žena koja nikada neće ovisiti o jednom muškarcu, ili bilo kome drugom...

Problemi s autom

Pomalo je jezivo koliko ljudi svakodnevno vozi auto iako nema pojma o njemu. I pritom ne mislimo samo na žene, iako su frajeri uglavnom nešto upućeniji. Ne morate znati sve dijelove i naučiti savladati baš svaki problem, no bilo bi poželjno da barem znate provjeriti ulje, napuniti akumulator i promijeniti gumu. Jer nikad ne znate kada će vam neka vještina zatrebati, a vaš dragi neće uvijek biti tu da vam pomogne.

Vođenje financija

Možda ih već vodite sami, možda o financijama brinu vaši roditelji, a možda vaš dragi. Ako do sada još niste, preuzmite odgovornost u svoje ruke. Vodite brigu oko računa, plaćanja režija, korištenja bankovnih usluga i svega ostalog što će vam kao odrasloj osobi zatrebati prije ili kasnije.

Vođenje kućanstva

Možda još uvijek ne živite sami, no jednom će i to doći na red. Zato bi bilo i više nego korisno da dok ste još ovisni naučite sve što će vam jednog dana koristiti. Naučite kuhati, prati i peglati rublje, održavati stan čistim, otapati hladnjak, mijenjati posteljinu. Sve se to čini jednostavnim dok to netko drugi radi za vas, no vrijeme je da se i sami tome naučite!

Sitni popravci

Ok, nećete popravljati plinske instalacije, no ne trebate za svaku glupost zvati pomoć, roditelje, dečka ili hitne intervencije. Naučite mijenjati osigurače, pronaći problem u internetu koji ne radi, objesiti sliku na zid...

Briga za druge

Nije uopće bitno brinete li o biljci, kućnom ljubimcu ili drugoj osobi. Briga o nekome naučit će vas odgovornosti i pomoći vam u izgradnji vaše neovisnosti. Takvi zadaci nisu nimalo lagani, no divan je osjećaj kada netko u vas ima toliko povjerenja da vam prepusti takvu odgovornost.

Mia Elliott

Novo

Komentiraj