Kako ga osvojiti na prvi pogled

11/02/2019

Ako nijanse sive baš i nisu vaš đir,nadamo se da nijanse crvene jesu. Naime, istraživanja pokazuju da muškarci žene smatraju mnogo privlačnijima kad nose crveno

ODJENITE NEŠTO CRVENO

 “Istraživanja pokazuju da mnoge mlade sisavce poput gibona ili čimpanzi privlači crvena boja, baš kao i ljude”, kaže dr. Barlow. “Razlog tome skriva se u činjenici da u plodnim danima ženski spolni organi otiču i postaju ružičasti ili crveni. Tijekom ovulacije koža se također može zarumenjeti. Neki tvrde da zbog toga crvena boja privlači i ljude, no ta privlačnost vjerojatno proizlazi iz njezine općeprihvaćene povezanosti s ljubavlju, seksi crvenim haljinama, crvenim srcima ili ružama.”

UVIJEK BUDITE DOTJERANI.

Prvi su dojmovi iznim­no važni, baš kao i vrijeme. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Princeton u SAD-u otkrilo je kako je za prvi dojam potrebna samo desetina sekunde.“I žene i muškarci žele nekoga tko dobro izgleda”, kaže dr. Barlow. “Naiđemo li na nekog privlačnog, skloni smo ga vrlo brzo staviti na pijedestal te ga smatrati pametnijim, duhovitijim i boljim. Drugim riječima, fizička nas privlačnost može natjerati na to da nekoga doživljavamo puno kompatibilnijim s nama nego što on to zapravo jest. Na prvi pogled ljude prilično sudimo na temelju izgleda, željeli si to priznati ili ne. Imajte to na umu sljedeći put kad izađete u grad nenašminkani i s neopranom kosom.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj