Kako Facebook sabotira naš ljubavni život!

19/11/2019

Ponekad bi sve bilo puno jednostavnije da nema društvenih mreža...

Da se nas pita, svaki bi korisnik Facebooka na ovome svijetu do sada izbrisao svoj korisnički račun, no eto, ne pita se nas. Iako su dani bockanja i uzgajanja virtualne farme iza nas, Facebook je više no ikad prisutan u našim životima. I zanimljivo je kako nas nešto što je stvoreno s idejom i ciljem da nas povezuje zapravo sve više udaljava i kako nam u velikoj mjeri komplicira ljubavni život.

Onoga trena kada pomislite da ste spremni upoznati nekog novog, servira vam sliku vas i vašeg bivšeg. Prije točno godinu dana, vas ste dvoje uživali zajedno u babljem ljetu i poljupcima. Sjećate li se? Trudite se zaboraviti? Nema problema, zato smo mi tu da vas podsjetimo da ste jednom bili u predivnoj vezi u kojoj ste se osjećali voljeno, a da danas svakoga jutra pokušavate izmisliti razlog da izgmižete van iz kreveta.

Svi prijedlozi za prijateljstva svode se na propale spojeve s Tindera. Da, bilo vam je zabavno na tom jednom spoju s njim na kojem ste umirali od smijeha svim njegovim šalama, no jednostavno niste kliknuli na nekoj dubljoj razini. Dakle, do kada bi vam ga Facebook trebao predlagati za novog prijatelja svaki put čim se ulogirate?

Svatko koga nastojite impresionirati ima uvid u svaku neugodnu stvar koja se dogodila u vašem životu u posljednjih 5-10 godina. Osim ako godišnji ne iskoristite za detaljno prolaženje svake objave i brisanje svega čime se ne ponosite i što smatrate kompromitirajućim u bilo kojem pogledu, tamo sve od stoljeća sedmog.

Preeeeeelako je slučajno lajkati sliku vaše simpatije koju je objavio tamo negdje 2014. Naravno, isto tako je možete i dislajkati, no tek će to biti čudno ako je on baš u tim trenucima online i primijeti vaš lajk, a što nekako uvijek bude slučaj. Ozbiljno najozbiljnije, Facebook bi vas trebao pitati 'Jeste li sigurni?' svaki put kada poželite lajkati nešto što je starije od 3 mjeseca.

Facebook prikazuje sve vaše nedavne pretrage. Što može biti malčice nezgodno ako na primjer na dejtu želite zaviriti u profil nekoga od zajedničkih prijatelja i taman kada otiđete na tražilicu osoba koja vam viri preko ramena vidi da je posljednja osoba koju ste pretraživali.

Facebook misli da vi želite vidjeti sliku svog bivšeg i njegove sadašnje. Naravno, nekada ste lajkali sve njegove objave. No onda ste prekinuli. A Facebook to očigledno nije doživio. Jer vas i dalje bombardira svime što se događa u njegovom životu.

Opcija 'seen'. Ozbiljno, koliko ste puta prokleli to što točno znate da je vašu super ležernu poruku i poziv na druženje vidio, i hladno izignorirao? Bez ikakvog objašnjenja, isprike, ičega. Jednostavni ignore na najjače! Koji vam Facebook svaki put kada uđete u Messenger nabije na nos... Dislike, veliki!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj