Kako biti par koji i nakon dugogodišnje veze luduje jedno za drugim, uvijek ima o čemu razgovarati te se i dalje zajedno smije

24/12/2020

Ovo je recept!

Sretni parovi znaju dozirati ljubomoru. Malo ljubomore je zdravo i dobrodošlo jer pokazuje da vam je stalo i da znate cijeniti to što imate. No ona se ne smije pretvoriti u posesivnost. Sretni parovi ne brane partnerima da se druže s pripadnicima suprotnog spola, da povremeno izađu s društvom odvojeno niti da se kući vrate kasno, dokle god među njima postoji komunikacija i iskrenost.

Sretni parovi znaju se svađati. Ne dure se, ne optužuju i ne vrijeđaju, već prodiskutiraju što ih muči i slušaju drugu stranu, umjesto da čekaju svoj red na monolog.

Sretni parovi nisu zlopamtila. Nesretni parovi teško zaboravljaju i nerado opraštaju. Sretni znaju na vrijeme reći: što je bilo, bilo je, nećemo se na to vraćati, idemo dalje!

Sretni parovi su spremni na kompromis. Ne očekuju da u vezi sve bude po njihovom, već se trude ugoditi drugoj strani i sagledati situaciju iz njihove perspektive.

Sretni parovi se nadahnjuju. Prisjetite se prvih zajedničkih dana kad ste jedno drugo bodrili u svim maštanjima i planovima. S vremenom, ta idila može nestati. Nemojte dopustiti da se to i vama desi tj. da počnete ismijavati ili omalovažavati želje i nadanja svog partnera. Budite tim, motivirajte ga i inspirirajte. Vjera u njega zbližiti će vas više nego pametovanje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj