Kada stvarno nastupa vrhunac naše seksualne aktivnosti?

02/06/2020

Garantiramo da mislite pogrešno!

Cijelog smo života vjerovali kako se starije žene (50 godina i više) baš i ne seksaju previše, no čini se kako smo bili potpuno u krivu. Prema rezultatima nedavno provedene studije koji su objavljeni u 'Annals of Family Medicine', 60% žena starijih od 60 godina i dalje je spolno aktivno.

Studija je obuhvatila 2100 žena u dobi između 28 i 84 godine te se bavila psihičkim i fizičkim zdravljem, zdravstvenim problemima, lijekovima koje koriste, ljubavnim odnosima te seksualnom aktivnošću i seksualnim zadovoljstvom. Studija je pokazala kako su žene u svojim 60-im i 70-im jednako seksualno zadovoljne kao i žene u 30-im i 40-im godinama.

No iako su spolno i dalje aktivne, starije žene manje su sklone uvući se u krevet s nekim koga su tek nedavno upoznale. Dapače, upravo to imaju li stalnog partnera najviše utječe na to koliko su seksualno aktivne. No jednako tako pogrešno je zaključiti kako se žena starija od 60 godina koja nije u braku više ne seksa. I među njima ima također seksualno aktivnih!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj