Kada on zabrije da je odličan u krevetu (na vaše razočaranje)

28/09/2020

On je divan, ali seks nije tako divan… dapače, ponekad je čak i zamoran…

"Osjetljivi problemi koje imate u spavaćoj sobi mogu biti neugodni, ali sve dok imate volje za komunikacijom, kreativnošću i akcijom, zajedno možete riješiti većinu problema”, kaže dr. Ian Kerner, autor knjige “She Comes First”. Evo kako se uhvatiti u koštac s najosjetljivijim scenarijima među plahtama i kako se usredotočiti na ono što je zaista bitno da biste iskusili najbolji mogući seks.

Problem broj 1: Premali mu je

Može biti razočaravajuće kad otkrijete da vaš dragi ima “opremu” znatno manju od bivšeg. No prema dr. Joy Davidson, autorici knjige “Fearless Sex”, veće nije uvijek i bolje. “Manji penis obično bolje prianja uz G-točku, dok je veći penis može skroz promašiti”, kaže savjetnica za veze dr. Bonnie Eaker Weil. Trik je u biranju poze kod koje penis najdublje prodire u vaginu, poput doggy stylea, a nikako ne smijete zaboraviti da su ruke i jezik vašeg dragog jednako učinkoviti u postizanju užitka.

“Ako on u predigru uključi oralni seks i začini odnos masažom klitorisa, veličina njegova penisa postaje potpuno nebitna”, kaže Davidson.

Problem broj 2: Prekratko traje

Neki dečki jednostavno imaju kratak fitilj. Znate što je u ovoj priči dobra vijest? “Vaš je dečko svjestan problema pa ga možete rješavati zajedno”, kaže Weil. Počnite s produljavanjem predigre. “Što se dulje posvetite predigri, seks će dulje trajati jer ćete kontrolirati njegovo uzbuđenje”, objašnjava Davidson. Probajte i stop metodu. Kad je on blizu vrhunca, povucite kočnicu i natjerajte ga da se posveti vašem zadovoljstvu neko vrijeme. Minuta ili dvije bit će dovoljne da se malo “ohladi”. Tada ste spremni za nastavak, a proces sa stopiranjem akcije možete ponavljati dok ne osjetite da ste i sami blizu orgazma. U tom trenutku nema zaustavljanja jer ste spremni za zajednički ulet u ciljnu ravninu.

Mogući razlog za njegovu brzinu su živci. “Mnogi muškarci misle da se od njih očekuje vođenje ljubavi u stilu pornozvijezda, što im stvara nervozu”, objašnjava Kerner. Da biste ublažili taj njegov pritisak preuzmite kontrolu. “Uskoro će mu postati jasno kako od njega ne očekujete cjelonoćnu aktivnost”, naglašava Kerner i dodaje da ćete, ako vježba ne pomogne, pomoć morati potražiti kod urologa ili seksualnog terapeuta.

Problem broj 3: Ne ispušta ni glasa tijekom seksa

Možda je sramežljiv kad je riječ o otvaranju na verbalan način. Ili nema pojma da vas pale zločeste priče tijekom seksa. Preuzmite stvar u svoje ruke sljedeći put kad ste u klinču i recite: “Želim da mi kažeš što želiš i kako se osjećaš dok ti to radim.” “Muškarci koji nikad nisu govorili tijekom seksa spremni su to naučiti nakon što otkriju koliko ih to može uzbuditi”, kaže Davidson. Ako on oklijeva, pozabavite se tematikom izvan kreveta. “Želim da mi govoriš zločeste stvari sljedeći put”, dobar je početak, a sami mu dajte primjer tako što ćete mu reći kakvi dodiri i na kojem dijelu tijela vas uzbuđuju.

Problem broj 4: Nikad ne može ponovno

Odličan seks možemo staviti u dvije kategorije: “O moj Bože, ne mogu se maknuti” i “O moj Bože, hoću još jednom”. Jedini problem kod druge kategorije je da on ne može… barem u tom trenutku. Kod nekih muškaraca stvaranje sperme ide sporije nego kod drugih pa navaljivanje za ponavljanjem nije dobra opcija. Provedite neko vrijeme ljubeći i mazeći jedno drugo. To mu može pomoći da se spremi za još jednu strastvenu rundu.

Imajte na umu da su muška tijela programirana drugačije od naših. “Ponekad on jednostavno ne može ponovno”, kaže Davidson. Dajte mu do znanja da nestrpljivo čekate da kasnije ponovite igru, a možete zatražiti i onu drugu, oralnu igru, koja ima veze samo s vašim zadovoljstvom.  

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj