Kada njegov ponos odbija poslušnost

11/05/2017

Nemojte odmah misliti da je problem u vama i da mu niste privlačni...

Niska razina testosterona. Razina testosterona prirodno se smanjuje s godinama, zbog čega muškarci gube kosu, ali imaju i problema s postizanjem erekcije, između ostalih problema. No sreća u nesreći je da se ovaj problem jednostavno može riješiti lijekovima odnosno hormonima.

Nervoza. Pritisak zbog osjećaja da je 'nužno' da se u nekom trenutku uzbudi, ili da ostane uzbuđen, ili da uspješno zadovolji partnericu, ponekad je za naše frajere jednostavno malo previše. U trenucima kada primjetite da zakazuje, najbolje je ništa ne forsirati i pustiti stvari da idu svojim tijekom. Kada atmosfera bude dovoljno opuštena, i njemu će biti puno lakše.

Stres. Neplaćeni računi, šef kreten, problemi u vezi, obiteljske razmirice itekako mogu utjecati na seksualno zdravlje vašeg partnera. Čak i ako brzo shvatite u čemu se krije problem, trebat će proći izvjesno vrijeme dok se on potpuno ne opusti i ne oporavi i dok se vaš seksualni život ne vrati u normalu.

Alkohol. Konzumiranje alkohola usporava i umrtvljuje živce i osjetila pa njegov penis i neće biti baš uzbuđen u trenucima kada bi trebao biti. Zbog alkohola bi mogao imati poteškoća pri postizanju orgazma, kao i pri postizanju erekcije. Alkohol ima deprsivni učinak, a najočitiji primjer je njegov bezvoljni penis.

Pušenje. Pušenje je pogubno za cirkulaciju te sužava krvne žile. A za erekciju je potrebna krv i zdrava cirkulacija. Matematika je jednostavna.

Pretjerana tjelesna težina. Osobe s pretjeranom tjelesnom težinom mogu imati problema s cirkulacijom i krvnim tlakom, pa krv teže dolazi do penisa i zadržava ga ukrućenog. To je samo još jedan jako dobar razlog zašto biste trebali vježbati zajedno.

Fizički problem. Srčana oboljenja, dijabetes, multipla skleroza... Sva navedena oboljenja, kao i mnoga druga, mogu blokirati živčane impulse zaslužne za njegovo uzbuđenje. Iako postoje lijekovi za mnoge bolesti, vašoj će vezi i seksualnom problemu za početak najviše pomoći iskrenost i zajedničko bavljenje rješavanjem problema.
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj