Kada mu poslati poruku? Koliko je njemu trebalo da odgovori tebi, puta dva!

10/11/2019

Upravo ovo je logika mnogih cura. Ipak, pitali smo i znanstvenike za mišljenje!

Kao da nije dovoljno što moramo razmišljati o svakoj riječi koju je “ON” poslao, nego još k tome moramo razbijati glavu i pitanjem koliko trebamo čekati prije nego mu odgovorimo na poruku. Odgovoriti istog trena bi bilo pokazati se previše dostupnom, a to ne želimo. Želimo djelovati nedostupno, misteriozno, kao da nas ne može dobiti samo tako. No, ako pak čekamo previše, postoji opasnost da se naša moguća bolja polovica od nas jednostavno - ohladi. Što nam je činiti?

Prava zavodnica nikada neće baš odmah odgovoriti

Kako bi nam pomogli u vječnoj dilemi, znanstvenici su se bacili na posao potrazi za preciznim odgovorom: koje je dakle idealno vrijeme koje treba čekati no što mu odgovorimo na poruku? Po znanstvenim istraživanjima, ne treba odgovoriti prerano. Zbog čega? Studije pokazuju da prerani odgovor izaziva osjećaj kažnjavanja osobe kod osobe koja je napisala poruku. Vaš sugovornik će vas nakon toga smatrati “osvojenim” i izgubiti interes.


via GIPHY

Sat vremena, idealan tajming

Ipak, kao što znamo, ponekad je stvarno teško suzdržati se od toga da mu odgovorimo odmah (kao što bismo odgovorili i najboljoj prijateljici), pogotovo ako se radi o osobi koja nam se sviđa toliko da čak razmišljamo o zajedničkoj budućnosti - jednog dana, možda. Jer, ako previše čekamo, mogli bismo ga razljutiti, zar ne? Idealno bi bilo odgovoriti mu za nekoliko minuta (prvenstveno, kako bismo mu dokazali da nismo svo to vrijeme proveli priljepljeni uz mobitel, čekajući samo njega i njegovu poruku), a manje od sat vremena, kako ne bi pomislio da ste ga potpuno zaboravili.

via GIPHY

No, u svakom slučaju, to je samo znanstvena teorija. Ponekad treba slijediti svoj instinkt, jer on ponekad jako dobro zna kako treba zavesti dečka. Stoga, ako vam instinkt govori da mu trebate odgovoriti iste sekunde, onda to trebate i napraviti!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj