Kada je u vezi seks najbolji?

14/10/2015

Potpuno ste u krivu ako vjerujete da je seks najbolji na samom početku veze...

Nedavno provedena studija na Ludwig Maximilian sveučilištu u Münchenu dala je nagovijestiti kako je potpuno pogrešno vjerovanje da je seks najbolji na samom početku veze, kada smo pod velikim utjecajem adrenalina, uzbuđenja zbog novonastale situacije i svježe strasti.

Studija ‘Does Sexual Satisfaction Change with Relationship Duration?’ obuhvatila je 3000 ispitanika u dobi između 25 i 41 godine starosti koji su morali ocijeniti kada su, kao par, bili najzadovoljniji seksualnim životom. Istraživanje je pokazalo da do najvišeg zadovoljstva dolazi nakon prvih godinu dana veze, nakon čega zadovoljstvo počinje lagano opadati.

Studija je objasnila kako su partneri upravo nakon prvih godinu dana veze dovoljno upoznati s tijelima, željama i preferencijama svojih partnera, a što poboljšava vještine njih kao ljubavnika. Još jedno zanimljivo otkriće ove studije je da, unatoč raširenom vjerovanju, imanje djece ni na koji način ne umanjuje kvalitetu seksualnog života niti seksualno zadovoljstvo. No, zato se oni parovi koji se svađaju više, seksaju manje. No to je zaključak koji nas nije pretjerano iznenadio.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj