Kada je pravo vrijeme da frajera kojeg smo upoznali online upoznamo i u stvarnom životu?

28/05/2020

Stručnjakinja za dejtanje kaže kako je bolje dejt uživo odraditi prije nego kasnije. Evo i zašto!

Online dejtanje redovito nam nameće brojna pitanja i dileme - koju sliku upotrijebiti kao profilnu? Koliko dugo čekati sa slanjem poruke? Kakvu prvu poruku poslati? I naravno da priča tu ne završava. Jedno od bitnijih pitanja je i, kada nam se netko svidi, nakon koliko vremena je ok dogovoriti dejt u svijetu izvan onog virtualnog. 

Jedno je nedavno provedeno istraživanje pokazalo kako čak 58% korisnika vjeruje kako je u redu s prvim dejtom čekati i do mjesec dana. Zvuči vam predugo? Složit ćemo se da je to ipak malčice pretjerano. Evo kako znati kada je vrijeme za susret uživo!

Hayley Quinn, stručnjakinja za dejtanje, kaže kako je bolje dejt uživo odraditi prije nego kasnije. Optimalno vrijeme, prema njezinom je mišljenju između jednog i dva tjedna. Naime, upravo to razdoblje dovoljno je dugo da nekoga više ili manje dobro upoznate te dovoljno kratko da interes i prvotna iskra ne izblijede.

Zašto prije, a ne kasnije? Kad nam se netko svidi, redovito unedogled razmišljamo o toj osobi, analiziramo svaku razmijenjenu poruku i u glavi stvaramo projekciju osobe kakva očekujemo da će biti. Naravno, ispostavi li se (a što je nerijetko slučaj) da je osoba zapravo znatno drugačija od onoga čemu smo se nadali, to vodi do razočaranja, a što cijeli taj proces duže traje, to je razočaranje na kraju balade veće.

Osim toga, dok nekoga ne upoznate uživo, nećete znati odgovara li vam ta osoba uopće. Imate li tema za razgovor? Je li vam i uživo jednako privlačan kao i na fotografijama? Postoje li navike koje vas na prvu iritiraju? Ima li kemije među vama ili oboje jedva čekate da pobjegnete svojim kućama? Dakle, kako ne biste najdragocjeniju stvar koju imate - svoje vrijeme, uzaludno tratili na sanjarenje o nekome za koga uopće ne znate kakav je u stvarnosti, radije se odvažite i otiđite na taj dejt i ispitajte kako stvari stoje. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj