Kada fotografija p(r)obudi seksipil

29/09/2017

Koliko je potrebno da se osjećamo poželjno, zavodljivo i seksipilno?

Ne postoji osoba koja je apsolutno zadovoljna svojim tijelom. Čak i najuspješnija lica iz svijeta modelinga promijenila bi barem nešto na sebi. No bez obzira na to koliko jeste ili niste zadovoljni vlastitim tijelom, jedno je sigurno - tek kada budete obožavali, cijenili i poštivali vlastito tijelo, isti ćete tretman legitimno moći očekivati i od ostalih osoba, između ostalog i vašeg partnera.

I dok mnoge žene još uvijek vjeruju kako se ideal ljepote ocrtava u naslovnicama glamuroznih magazina, na našu sreću sve je više onih koji nastoje probuditi svijest o tome kako ideal ljepote i poželjnosti ne znači savršena frizura, svakodnevno u teretani klesano tijelo ili besprijekoran makeup te kako ljepota ne dolazi nužno u paketu s proporcijama 90-60-90. Sve je više plus size modela koji se ne srame svojih oblina i koji na najbolji način dokazuju kako ljepota dolazi u različitim veličinama. Sve je više i blogerica te influencerica koje hrabro pokazuju kako izgledaju bez trunke makeupa, kao i stvarnih žena koje nam svojim primjerom pokazuju kako su ljepota i strije, i ožiljci  i ten s pokojom nesavršenošću. Ono što se oduvijek cijenilo, a izuzetak nije ni današnje vrijeme, jest prirodna ljepota. A koliko ona može biti čarobna i zavodljiva, svojim je objektivom uhvatio fotograf Leonardo Glauso.

Leonardo, inače poznati modni fotograf s milanskom adresom te urednik i osnivač magazina Resuer, upravo je lansirao svoju najnoviju knjigu Private Nudes koju je izdala kuća Goliath, već dugi niz godina  poznata po hrabrom pomicanju granica i odvažnim sadržajima. Private Nudes je kolekcija fotografija koje bismo mogli okarakterizirati kao modne aktove koji koketiraju s erotičnim izričajem, no ono što je najvažnije, one su najbolji dokaz koliko prirodna ljepota može biti i koliko je zavodljiva. Njegovi modeli pršte samopouzdanjem, ne opterećuju se brigama što bi se na njihovim tijelima nekome moglo ne svidjeti te šalju jasnu poruku kako je upravo prirodna ljepota najljepša te kako ona dolazi u raznim oblicima i veličinama. A upravo to je ono čega bi trebala biti svjesna svaka žena!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj