Nema te kreme ili highlightera! Kad god želite maksimalno zablistati, samo si priuštite orgazam

23/02/2021

Još nije izmišljen proizvod uz kojeg ćete blistati toliko kao nakon seksa...

Možda ste imali prilike primijetiti da nakon (dobrog) seksa nekako sjajite – odašiljete privlačnost kako vašem partneru tako i ostatku svijeta, a čak se i vaši kolege dan poslije pitaju zašto tako blistate. Nedavno provedena studija objavljena u časopisu 'Psychological Science' potvrdila je kako u pitanju nije samo osobni dojam, već kako stvarno postoji nešto što se zove 'sexual afterglow' te otkrila kako on traje i 48 sati poslije. Osim što zbog njega izgledate super zavodljivo, seksi i blistavo, on je blisko povezan sa zadovoljstvom vašim odnosom i odlika je osjećaja ispunjenosti vezom.

Znanstvenici su još davnih dana otkrili kako seks povezuje partnere jer se tijekom njega oslobađa hormon oksitocin, zaslužan za osnažavanje intimnosti. Bilo im je jasno i da nakon seksa izgledamo sjajno, no kako se ipak malo tko seksa baš svakog dana, zanimalo ih je koliko sjaj nakon dobrog seksa doista traje te koliko je on i na koji način povezan sa zadovoljstvom vezom.

Znanstvenici su ispitanike podijelili u dvije kategorije, u jednoj je bilo 96, a u drugoj 118 mladih bračnih parova. Svi parovi su trebali tijekom 14 dana voditi bilješke o svim seksualnim aktivnostima, zadovoljstvu seksom i zadovoljstvu vezom općenito. Morali su se izjasniti i koliko su oboje sretni brakom u tom periodu te se ponovno javiti nakon 6 mjeseci. 

Prosječan par seksao se 4 puta u 14 dana, a bez obzira na to koliko ispitanici imali godina, seksali se češće ili rjeđe te koliko su dugo godina zajedno, svi su se izjasnili kako se seksualno osjećaju zadovolj(e)no i dva dana nakon samog odnosa. Sukladno očekivanjima, oni ispitanici kod kojih je bio primjetan intenzivniji sjaj bili su zadovoljniji svojim vezama kako na početku provođenja studije, tako i nakon 6 mjeseci kada su se ponovno morali javiti. Zaključak? Za razliku od ostalih sredstava kojima postižete prekrasni sjaj kože, seks je besplatan, a sjaj traje poprilično dugo. Dakle, iskoristite to i sjajite kad god možete!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj