Jeste li vi i on jedan od onih parova koji ima opasno visoke izglede za prekid?

31/07/2017

Barem jedno je utješno: što ste duže u vezi, to su manje šanse da ćete prekinuti...

Istraživanje koje je nedavno provedeno na Emory sveučilištu u Atlanti pokazalo je kako se vjerojatnost za prekid povećava s veličinom razlike u godinama. Tako partneri koje dijeli 5 godina razlike imaju 18% veće šanse za prekid od partnera koji su vršnjaci, onima između kojih je 10 godina razlike šanse skaču na 39%, a partnerima koje dijeli 20 ili više godina šanse za prekid su povećane za enormnih 95%. U odnosu na partnere iste starosne dobi, naravno.

Osim razlike u životnom iskustvu i pogledima na život, a koji se mijenjaju s godinama, stručnjaci problem u vezama u kojima je među partnerima značajna razlika u godinama vide i u seksualnom životu. Libido žena se u srednjim godinama povećava, dok se seksualna moć muškaraca s godinama smanjuje. No da ne bi sve bilo crno, postoje i neki pozitivni pokazatelji za sve one koji su u sretnim vezama, bez obzira na partnerove godine.

Iako šanse za prekid rastu s razlikom u godinama, one se smanjuju sukladno vremenu koje ste zajedno proveli. Ili ukratko, što ste duže u vezi, to su manje šanse da ćete prekinuti. Ako ste zajedno izdržali dvije godine, šanse za prekid ste si smanjili za velikih 43%, a parovi koji su zajedno izdržali 10 godina ili više, smanjili su šanse za prekid za 94%.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj