Jesam li za njega samo rebound ili nešto više?

27/09/2021

Ovo je 10 znakova da ste samo jedan korak u njegovu procesu oporavka od prekida...

Jeste li znali da je većina ljudi imala odnose koji služe samo da bi se što prije oporavili od prekida prošle veze? Sigurni smo da ste i vi bili s nekim samo da biste preboljeli bivšeg, zar ne? Ako se trebate oporaviti od loše veze, veza bez obaveza je baš ono što bi vam doktor prepisao.

Ali što ako ste vi u u ulozi djevojke koja služi samo za to? Nije baš ugodan osjećaj. Stručnjakinja za odnose dr. Dina McMillan donosi deset znakova koji ukazuju na to da ste mu samo djevojka za oporavak od zadnje veze.

1. Bio je slobodan manje od tri mjeseca. Djevojka je njega ostavila. I to vam je ponovio već sto puta. Ako on i dalje stalno razmišlja o prekidu s njom i analizira svaku riječ koju mu je rekla, onda je jasno da je nije prebolio. Morate zapamtiti da svaki put kada razmišlja o njoj, ne razmišlja o vama. Da, to je brutalno, ali istinito. 

2. Gotovo u svakoj prilici pronađe izgovor da priča o bivšoj djevojci. „Oh, napravila si mi večeru? I ona (ubacite ime) zna kuhati...(Duga pauza).“ Vi mu niste terapeut, već djevojka s kojom spava pa, osim ako mu ne nedostaje čip za osjećajnost, zna da ne bi trebao pričati o tome s vama. Ako i dalje to radi ili to ne može zadržati za sebe ili ga jednostavno nije briga. U svakom slučaju, znate u kojoj ste ulozi.

3. Kaže da je uvijek želio izaći s nekim poput vas – kao da ste zanimljiva poslastica nakon koje će se vratiti stvarnom životu. Sad kad je konačno slobodan, želi se malo igrati i proširiti svoje horizonte. 

4. Hvali se postignućima bivše djevojke („Jesi li znala da priča sedam jezika?!“), ali je prilično nezainteresiran za vaše uspjehe. Ako ne može izbaciti iz glave bivšu i sve prekrasne stvari koje je ona u stanju napraviti, vjerojatno nije čuo ni riječ koju ste izgovorili, ikada. Dakle, ne možemo ga kriviti za nehvalisanje vašim uspjesima kad on ni ne zna za njih i nije mu stalo. U ovoj fazi medenog mjeseca on bi trebao biti oduševljen vama i time koliko ste prekrasna osoba – osim ako niste samo privremeno u njegovu životu.

5. Nakon što popije nekoliko pića, počinje pričati o fantastičnim stvarima koje je napravio s bivšom. Dok je trijezan, možda ne bi ni pisnuo o njoj, ali čim popije, odjednom ga uhvati nostalgija. Nakon pića izgubi kontrolu i ono što tada govori je ono što zaista misli, iako možda nije svjestan toga. 

6. Priznaje da je prati na Facebooku ili Twitteru i traži od vas da objavite nešto ružno na njezinu profilu. Nije dovoljno što se ponaša osvetoljubivo, nego sad i vas uvlači u to. Suprotno od ljubavi nije mržnja, nego ravnodušnost. Ako je ne može prestati maltretirati, znači da je nije prebolio.

7. Treba stalnu potvrdu da se nećete odnositi prema njemu kao bivša. Dečko je potpuno shrvan i zato budite oprezni jer će vas koristiti kao sigurnosni pokrivač da mu pomognete da se ponovno osjeti sigurnim. Pitanje je što vi želite? Ako se sretni da se igrate dadilje, onda samo naprijed, ali ako ga planirate ostaviti, a to je ono čega se on najviše boji, učinite to što prije.

8. Ne želi pričati o budućnosti s vama uz izgovor da je imao velike planove i s bivšom pa nisu uspjeli. Niste vi razlog, već gospodična bivša. Možda je koristi kao izgovor, a možda zaista ne može zamisliti život bez nje. Posve je jasno - ne želi ništa dugoročno planirati s vama jer nije spreman za to.

9. Vezu biste opisali kao 'zabavnu i seksi', a ne kao 'punu ljubavi i osjećaja'. Jedna od najboljih prednosti avanture je pomicanje seksualnih granica i uzbuđenje koje izaziva seks s novom osobom, ali definitivno nema istu vrstu prisnosti i nježnosti kao dugoročna veza. Ako osjećate da vas dečko ne pušta u svoj život, onda je to zato što nije spreman.

10. Stalno vam ponavlja da nije spreman za ozbiljnu vezu. Muškarci su prilično izravni i zato kada kažu da nisu spremni za ozbiljnu vezu, zaista to i misle. Uzmite trenutak da se oporavite od šoka i shvatite: vi ste trenutačno 'ona prava', ali ne zauvijek. 

Mia Elliott

Novo

Komentiraj