Jedina stvar kojoj niti jedna žena ne može odoljeti!

03/06/2020

I garantiramo da nije ništa što vam prvo pada na pamet!

Da za privlačnost nije najbitniji fizički izgled pokazalo je zanimljivo istraživanje. Studija koja je nedavno objavljena u časopisu 'Journal of Evolution and Human Behavior' pokazala je kako žene za vrijeme ovulacije puno više privlače macho muškarci i to upravo zbog razine hormona testosterona u njihovom mirisu.

Dame koje su sudjelovale u istraživanju imale su dužnost u različitim stadijima menstrualnog ciklusa mirisati odjeću koju su muškarci nosili dvije noći za redom, te ocijeniti ugodnost i privlačnost mirisa. Da na mirise ne bi bilo vanjskih utjecaja, muškarcima je bila zabranjena upotreba mirisnih sapuna i parfema, kao i konzumacija alkohola, cigareta i općenito onih namirnica koje imaju karakterističan okus i miris. Također, muškarcima su mjerene razine hormona testosterona i kortizola.

Rezultati istraživanja pokazali su kako su žene na vrhuncu plodnosti kao naugodniji i najprivlačniji miris ocjenile miris odjeće onih muškaraca koji su imali najvišu razinu testosterona. Za hormon kortizol koji je inače povezan s jačanjem imuniteta žene nisu pokazale nikakav interes.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj