Ogledalce moje! Je li vam ikad palo na pamet da ste možda predugo single zato što ste prezgodni?

24/02/2021

Navodno previše opcija ne ide u korist dugotrajnim vezama...

Famozne vijesti za sve solerice: prema rezultatima nedavno provedene studije, malena je vjerojatnost da ste još uvijek single zato što ste preizbirljivi, previše dostupni ili prenaporni i puno je veća da je to zato što ste jednostavno previše privlačni.

Studija koju je provelo Sveučilište Harvard otkrila je kako fizički privlačni ljudi teže uspijevaju održati dugotrajne veze. Navodno je mnogo razloga koji idu u prilog ovom zaključku, a jedan od njih svakako je i način razmišljanja o travi koja je u susjedovom dvorištu uvijek zelenija. Naime, privlačne osobe kroz život se susreću s mnogim romantičnim ponudama pa sukladno tome uvijek tragaju za drugim (da ne kažemo boljim) opcijama.

Autorica studije objasnila je kako privlačnost nudi mnogo opcija u smislu potencijalnih veza pa je mnogo teže sačuvati vezu od svih tih potencijalnih odnosa koji joj prijete. U tom pogledu, previše opcija ne ide u korist dugotrajnim vezama. Iako kraj veze nije nužno nešto negativno, privlačna osoba koja želi ozbiljnu i dugotrajnu vezu trebala bi se više osvjestiti po pitanju svojih mana i ograničenja, nego se oslanjati na vlastiti izgled. Jer na koncu balade, izgled je nešto što će nas možda privući, ali ako nema ostatka paketa, defintivno nas neće zadržati.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj