Je li to vaš šef stvarno bacio oko na vas ili samo umišljate?

19/07/2021

Ovakvo ponašanje odagnat će vam svaku sumnju...

Redovito od vas (i nikoga drugog) očekuje da radite prekovremeno. Ako mu niste osobna asistentica i vaš posao ne zahtjeva da budete njegova sjena, neprestana potreba da radite prekovremeno – uz njega solo, jasan je znak da želi uredsku aferu. I da, vrijeme je za ozbiljan razgovor. Umjesto optužbi, ponudite mu rješenje. Priznajte mu da ste opterećeni poslom i da je možda vrijeme za još jednu osobu koja bi vam pomogla učinkovitije obaviti radne zadatke. Ako vas ni ovo rješenje ne spasi od nepotrebnih ostanaka na poslu, ovlaš mu spomenite da imate novoga dečka. To bi ga trebalo u potpunosti obeshrabriti.

Većinu vremena na poslu provodi naslanjajući se na vas i vaš stol. Pitate se zašto se šef stalno zadržava kod vašeg stola kad ima savršeno udobni ured? Odgovor je jasan: želi vam se intimno približiti. Ako često sjeda na rub stola, potrudite se da je cijeli ispunjen papirima. Ako vas neprilično dodiruje – uputite se prvom prilikom do Odjela za ljudske potencijale. Nakon službenog prigovora suočite se s njim i priznajte da svoj posao shvaćate ozbiljno, te da smatrate kako vas on sprečava da ostvarite svoj puni potencijal. Vjerojatno će biti ljut, ali će konačno shvatiti poantu priče i ostaviti vas na miru.

Redovito vas zove na mobitel uvijek imajući nekakve izgovore. Kad niste na poslu, vjerojatno ste dostupni na mobitel. No ako vas šef počne zvati u sitne noćne sate ili vikendom – nadamo se da ima poslovno opravdani razlog. Spriječite mogućnost da poslovni razgovor preraste u privatni i javite se odlučnim profesionalnim tonom, čak i ako se upravo spremate na spavanje ili ste usred gledanja omiljene tv serije.

Neprestano pokazuje interes za vas privatni život. Svi radimo duge uredske sate kako bi si osigurali ugodnu svakodnevicu. Normalno je da tijekom tih sati podijelimo i koji privatni detalj. No kad šef počne zapitkivati s kim izlazite, plešete i spavate – vrijeme je za uzbunu. Ako još pritom spomene da je umoran od odlaska kući u osamljeni krevet ili se požali na svoju dosadnu suprugu – znajte da je pretjerao. Ne odgovarajte na škakljiva pitanja o privatnom životu. Umjesto toga neodređeno klimnite glavom i recite da je riječ o kompliciranoj situaciji o kojoj ne biste pričali. Ako vas on bombardira s previše detalja, prekinite razgovor što je brže moguće s objašnjenjem da imate mnogo posla.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj