Je li naughty stvarno hottie?

21/04/2017

Dobre djevojke idu u raj, a loše kud god požele... Ili?

Iako je uvriježeno mišljenje kako su 'zločeste cure' privlačnije i zanimljivije, a otrcana fraza kako je ipak najvažnija unutarnja ljepota, čini se kako u toj unutarnjoj ljepoti doista nešto ima i kako dobrice ipak prolaze bolje. Naime, prema rezultatima nedavno provedene studije objavljene u časopisu 'Personality and Individual Differences', ljubazne i drage ljude percipira se kao fizički privlačnije.

Kineski su znanstvenici ispitanicima pokazali fotografije 60 nepoznatih žena te ih zamolili da ocijene njihov izgled, odnosno privlačnost. Nakon dva tjedna, ispitanicima su ponovno pokazali iste fotografije koje su ovoga puta nadopunili pozitivnim i negativnim pričama o životima žena sa slike. Istražitelji su primijetili kako su one žene uz koje su bile navedene pozitivne informacije ocijenjene kao fizički najprivlačnije, a zanimljivo je i to da su iste žene dobile znatno lošiju ocjenu kada je njihova fotografija bila povezana s negativnim informacijama.

Naravno, ne može se zanemariti fizički izgled kao bitan faktor nečije privlačnosti, no sada je i znanstveno dokazano da vam fizički izgled ne znači mnogo ako vam i nutrina nije jednako lijepa. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj