Je li moguće da se najsretniji parovi seksaju svega jednom tjedno?

12/08/2020

Čini se kako najsretniji parovi u krevetu provode puno manje vremena nego što mislite...

Kad bi vam netko rekao da zamislite savršeno sretan par, vjerojatno biste pretpostavili kako u seksu uživaju u svakom slobodnom trenutku. No, prema posljednjim istraživanjima, rezultati pokazuju kako zadovoljni parovi većinu noći radije provode čitajući u pidžamama.

Istraživači sa Sveučilišta u Torontu prikupili su informacije iz brojnih upitnika napravljenih na čak trideset tisuća ispitanika, ne bi li ustanovili jesu li sretniji oni parovi koji seks prakticiraju češće ili rjeđe. Rezultati su im, tako, otkrili idealan broj koji bi vas mogao iznenaditi. Naime, najsretniji parovi skupa spavaju samo jednom tjedno.

Da, seks znači više sreće, ali ograničava povezanost dvaju partnera. Ovaj slučaj vrijedi za parove svih generacija, spolova, pa čak i družine veze. Za slobodne parove nije pronađena poveznica između seksa i opće sreće.

Ipak, stručnjaci tvrde kako ta informacija ne bi trebala biti mjerilo, ali bi mogla biti dobra vodilja za poboljšanje stanja veze ako se nalazite u nekoj u kojoj niste zadovoljni.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj