Je li mlađe stvarno slađe?

16/01/2020

Odgovor na jednu od vječnih diskusija - preferiraju li žene mlađe ili starije frajere, odgonetnuli smo barem djelomično...

Čini se da mlade žene preferiraju nešto starije frajere, pune iskustva i šarma kojem naprosto ne mogu odoljeti. No ovo ne vrijedi za igre zavođenja putem interneta. Na online terenu vrijede neka potpuno druga pravila igre. Kada traže partnere putem interneta, žene žele mlađe!

No navodno nisu žene jedine koje smatraju kako je mlađe slađe, barem kada su online iskustva u pitanju. U istoj mjeri se mlađim ženama nadaju i muškarci.

Istraživanje koje je dovelo do ovih rezultata analiziralo je podatke koje je imalo na raspolaganju te je na temelju 20 milijuna pregleda Facebook profila došlo do zaključka da su žene 5 puta spremnije uzeti u obzir muškarca koji je od njih 5 godina mlađi, nego muškarca koji je 5 godina stariji. Isto istraživanje je ukazalo na velikih 42% posto muškaraca koji bi odbili uzeti u obzir ženu stariju od njih, ali ju ne bi nužno odbili ako bi ih ona prva kontaktirala.

Istraživanje je ponudilo i potencijalni uzrok navedenog ponašanja. Prema njima, odgovor bi mogao ležati u tome što žene danas drugačije poimaju brak. Više ne traže snažnog, starijeg partnera koji bi brinuo o njima i obitelji već smatraju da je za sretan brak najvažnija jednakost među partnerima. Upravo iz tog razloga, svjesno ili podsvjesno ignoriraju starije frajere i radije izabiru mlađe.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj