Istina o vaginalnom orgazmu

22/12/2015

Najnovija bi saznanja mogla vaš svijet preokrenuti naglavce...

Već prva istraživanja seksa i fizičkih reakcija na seks i seksualne podražaje sugerirala su kako postoje vaginalni i klitoralni orgazmi. I svi koji imamo zadovoljstvo doživljavanja orgazama itekako dobro znamo razliku među njima. No je li vam ikada palo na pamet da vaginalni orgazmi zapravo ne postoje i da je sve u što ste vjerovali najobičnija zabluda?

Rezultati nedavno objavljene studije u časopisu 'Clinical Anatomy' iznijeli su neke poprilično ozbiljne i hrabre navode. Tako, ako je vjerovati ovom istraživanju, ne postoji ono što zovemo vaginalni orgazam. Postoji jedan jedini orgazam i on se uvijek postiže stimulacijom klitorisa. Ne postoji niti G-točka. Navodno! No prije nego se oneraspoložite, ima i optimistični dio. Ženski je orgazam navodno uvijek moguć, a osim toga, žene imaju mogućnost postići nešto što znanstvenici nazivaju super orgazmičnim iskustvom.

Budući da znanstvenici nisu podijelili niti jedan savjet (na primjer, kako postići to super orgazmično stanje seksualne ekstaze), mi odlučujemo i dalje vjerovati u 'bajke' iz ere Williama Mastersa i Virginije Johnson. Barem dok ne dobijemo neki čvrsti dokaz crno na bijelom. Ili barem neki konstruktivni savjet! I naravno, nastavljamo uživati u orgazmima, kako god ih znanstvenici nazivali i u koje ih god kategorije svrstavali!
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj