Istina o potrazi za pravom ljubavi

31/12/2017

Neki bi vas podaci mogli neugodno iznenaditi...

Je li osoba s kojom je netko u vezi ona prava pitanje je koje si postavlja baš svatko. Istraživanje provedeno u Ujedinjenom Kraljevstvu pokazalo je kako svaka sedma osoba vjeruje da, unatoč tome što je u ozbiljnoj vezi, još uvijek nije pronašla ljubav svog života. Istraživanje je otkrilo i da se žene, iako tendiraju češćem zaljubljivanju, na koncu, kao i muškarci, istinski zaljube svega dva puta u životu.

Čak 73% ispitanika izjavilo je kako je njihova prava ljubav završila, ali su pronašli mir u sadašnjim vezama. Na pitanje da li bi ostavili sadašnjeg partnera kada bi postojala šansa da budu sa svojom istinskom ljubavi, čak 46% ispitanika odgovorilo je pozitivno!

Nameće se pitanje koliko je prihvatljivo da je toliko mnogo ljudi spremno prekinuti dugogodišnju vezu ili brak zbog potrage za pravom ljubavi. Normalno je da svi želimo život provesti s pravom osobom, no kako znati da li smo u vezi s onim pravim ili krivim? Psihoterapeut Samuel Lopez de Victoria smatra da postoje 3 parametra pomoću kojih možemo dobiti odgovor na postavljeno pitanje. Jedan je strast, koja uključuje psihičku i fizičku privlačnost koju osjećamo prema partneru, drugi je razina intimnosti temeljena na povjerenju i osjećaju sigurnosti, a treći je predanost, odnosno poštivanje partnerovog mišljenja i stavova.

Ukoliko se vaša veza temelji na samo jednom od ova 3 parametra, a ne na kumulativno zadovoljena sva 3 istodobno, velika je vjerojatnost da vaš partner nije ljubav vašeg života.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj