Frajere više privlače žene koje... ne djeluju inteligentno!

26/10/2020

Toliko o tome...

Znanstvenici su anketirali muškarce i žene kako bi napravili popis raznih faktora zbog kojih je žene lakše iskoristiti. Pokazali su skupini muškaraca fotografije raznih žena, a oni su trebali ocijeniti koliko cure na fotografijama smatraju poželjnima.

Tjelesnu 'ranjivost', na primjer niski rast i mršavost, nisu smatrali pretjerano privlačnima. S druge strane, psihičku ranjivost, na primjer žene koje se ponašaju djetinjasto, odnosno pomalo glupo, dobile su znatno bolje ocjene. A žene koje su djelovale inteligentno, dobivale su mnogo manje ocjene.

Naravno, to ne znači da se moramo ponašati nezrelo i glupo želimo li upecati frajera koji nam se sviđa. Naime, kad su znanstvenici pitali dečke o mogućnosti ozbiljne veze s 'djetinjastim i glupim' ženama, zanimanje za njih je znatno palo. Dakle, može se zaključiti da je procjena trenutačne ranjivosti žene ključna za aktiviranje psihološkog mehanizma muškaraca povezanog sa seksualnim iskorištavanjem. Oni koji misle ozbiljno, željet će uspješnu, ostvarenu i inteligentnu ženu kraj sebe!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj