Frajer koji nije vaš možda vam zvuči primamljivo, ali radije se odlučite na jedan od ovih poteza!

05/10/2019

Preljub je uvijek stvar odabira, a ovih 7 stvari uvijek biramo radije od preljuba...

Ljudi u vezama varaju. Događa se. Događa se i u lošim vezama, i u fantastičnim vezama, i u ok vezama. Kada se dogodi u lošoj, ili u ok vezi, možda je doista najbolje prekinuti, no kada se dogodi u vezi kojom ste stvarno zadovoljni, evo što sve možete učiniti!

1. Stvarni razgovor s partnerom. Možda je vrijeme da napokon iskreno razgovarate s partnerom o stvarima zbog kojih imate potrebu varati. Možda imate neriješene probleme koji vas sprječavaju da se vrati na pravi kolosijek. A možda ste u potpuno normalnoj, sretnoj vezi, ali vas netko drugi seksualno privlači; možda bi vaš partner s tim bio ok - nikad ne znate dok ne pitate. Ako vašem partneru takva ideja otvorene veze ne dolazi u obzir, vrijeme je da preispitate svoje prioritete i/ili vezu.

2. Savjetovanje za parove. Trebate li osobu koja će posredovati u razgovoru između vas dvoje, savjetovanje nije nimalo loša ideja. Ako ste oboje spremni i imate volju posvetiti se vezi, ali ne znate kako se nositi s određenim stvarima koje vas muče, savjetovanje bi moglo biti baš ono što vam je potrebno. No nemojte smetnuti s uma da koliko je savjetovanje uspješno direktno ovisi o tome koliko ste vi i partner motivirani i voljni izgladiti probleme. A što duže odgađate, to ćete ih teže riješiti.

3. Usredotočite se na romantiku. Možda su romantične igrice uprao ono što vam u vezi nedostaje. Vi i vaš partner otvoreno trebate razgovarati o tome što oboje želite, za čime tragate i oboje morate biti voljni isprobati neke nove, seksi stvari s vremena na vrijeme. Misterija, intrige i svježina za kojima tragate u preljubu mogli bi se kriti baš u vašoj vezi.

4. Okružite se ljudima koji vas podupiru. Družite se s ljudima koji podržavaju vas kao par i koji jednako vole i vas i njega. Dopustite si podsjetiti se koliko je vaš zajednički život zabavan i divan. Ponekad je gledanje partnera kako blista u društvu i osjećaj pripadanja timu sve što vam je potrebno.

5. Dnevnik o vašem partneru. Potrošite malo vremena na vođenje dnevnika u kojemu ćete napisati sve razloge zbog čega volite partnera. Prisjetite se svih stvari zbog kojih je on posebna, predivna osoba koja zrači neodoljivom energijom. Takvo razmišljanje može vam pomoći da vam se fokus vrati na sve ono pozitivno što kod njega volite.

6. Znajte kada se boriti. Ako još uvijek volite svog partnera i želite da vaša veza uspije, onda morate pokušati sve što je u vašoj moći ne biste li ju spasili. To znači privremeno postavljanje veze na sam vrh liste prioriteta i aktivno bavljenje istom.

7. Znajte kada odustati. Ponekad su problemi puno dublji od toga da vas je netko treći seksualno privukao i da ste odlučili nešto napraviti po tom pitanju. Ponekad je doista vrijeme za prekid i to je u redu. Možete nastaviti dalje samo ako ste raskrstili s prošlošću. Prekid veze nije uvijek odustajanje, ponekad je to jednostavno nešto što je neizbježno i nekada ta vrata morate zatvoriti kako biste mogli otvoriti nova.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj