Dvije osobine potrebne su za 'i u dobru, i u zlu'

23/03/2018

Zapamtite: kakav je vaš partner u stvarnosti potpuno je druga priča od idealizirane verzije iz vaše glave...

Sigurno ste se barem jednom zapitali koje su to osobine koje dvoje ljudi drži zajedno cijeli život. Istraživanja su pokazala kako su najvažnije iskrenost i vjernost koje su uvjerljivo na prvom mjestu. Također, važno je da, osim prema partneru, budete i iskreni i prema sebi i ne lažete sebi o tome kakva je osoba vaš partner zaista. Ako se uhvatite kako izgovarate rečenice 'čim ostavi curu, bit ćemo sretni' ili 'postaje malo nasilan nakon što popije, ali to ćemo riješiti', u gadnoj ste nevolji. Ne sabotirajte sebe pronalazeći izgovore ili lažući i pokušavajući zaštititi idealnu sliku partnera koju ste stvorili.

Nema duge odrasle veze ako partneri ne cijene jedno drugo. Vrijednosti prema kojima živite i pogled na svijet moraju se poklapati da bi veza funkcionirala. To uključuje religiju i duhovnost, pitanja koja se tiču djece i načina na koji ćete ih odgajati, novac i način na koji njime upravljate, kao i cjelokupni lifestyle u smislu gdje ćete i kako živjeti.

Zastrašujuća ponašanja poput ovisnosti, nasilja i zlostavljanja bilo koje vrste nisu prihvatljiva baš nikada. Međusobno prihvaćanje jedno drugog onakvima kakvi jesmo je ključno. Ako planirate nešto mijenjati na partneru, odmah se pomirite sa činjenicom da stvari nikad neće normalno funkcionirati.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj