Da, analne suze zaista postoje: koliko zapravo boli seks 'u guzu'?

15/12/2020

Spoiler alert: mit koji kruži o bolnosti analnog seksa potpuna je laž...

Od svih seksualnih poza, metoda i igrica koje možete isprobati, upravo analni seks prate najneugodnije glasine. I to prvenstveno one kako je analni seks uvijek bolan, no privlači li vas svejedno ipak nešto da ga isprobate, morate stisnuti zube, koliko možete opustiti guzu i prepustiti se iskustvu o kojem su tek rijetki voljni govoriti kao iskustvu iz prve ruke, a zatim se kako god znate i umijete kasnije nositi sa svim neugodnim posljedicama analnog seksa.

Za sve vas koji volite analni seks i/ili koji ga silno želite isprobati, imamo dobre vijesti. Analni seks ne bi trebao biti niti bolan niti opasan, a niti je, sve dok se izvodi na pravi način.

Baš kao što je najvjerojatnije vašem prvom vaginalnom seksu prethodilo malo oralnog seksa i malo igre prstićima, isto bi trebalo biti i s analnim seksom. Žene bol za vrijeme analnog seksa doživljavaju najčešće zbog neodstatka analne predigre i nedovoljnog lubriciranja, no učinite li stvari na pravi način, ne biste trebali imati brige.

Prilikom analnog seksa moguća je pojava mikroskopskih analnih suza, odnosno sitnih oštećenja kože anusa koja se događa iz jednostavnog razloga što je koža na ovom području puno osjetljivija i krhkija od vaginalnog tkiva. Ova oštećenja nisu vidljiva golim okom, ne bole i ne krvare, no za njih je važno znati jer bilo koje oštećenje kože povećava šanse za prijenos spolno prenosivih bolesti pa je nužnost zaštite i opreza ključna.

Spavate li samo sa svojim partnerom za kojeg ste sigurni da spava samo s vama i da je 'čist', kondom je prilikom analnog seksa svejedno obavezan zbog bakterija koje, dospiju li u mokraćni mjehur i/ili vaginu mogu stvoriti razne probleme i uzrokovati infekcije. Stoga, želite li nakon analnog seksa nastaviti s vaginalnim ili oralnim seksom, obavezno promijenite kondom. I ne zaboravite, sve dok se temeljito pripremite, opustite, lubricirate i idete korak po korak, polagano, nemate razloga za brigu!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj