Cosmo odgovara na vaše Google upite o ljubavi i seksu

12/08/2015

Jer mi volimo imati odgovore na sva vaša pitanja.

Kad su u pitanju zabrinuti upiti, Google ih je vidio svakakve, a mi smo se niz puta smijali najčešćim upitima i otkrivali što to ljude najviše zanima. Zato smo odlučili upisati par ključnih riječi i otkriti koja su pitanja najčešća, a onda iskoristiti sve svoje znanje kako bi na njih dali odgovore. Nismo doktori, znanstvenici ni stručnjaci i naši odgovori možda i nisu najprecizniji, ali mi ćemo dati sve od sebe. Pa krenimo.

zašto su žene

OK, ovo je jednostavno. Žene su ljubomorne zato što imaju prirodan nagon biti posebne i jedine, što znači da će se u prostoriji s drugom ženom osjećati ugroženo. To je jednostavno tako. Tu se ništa ne može. Žene i ljubomora idu jedno s drugim. Kao keksi i mlijeko.

Iako smo, moram priznati, u velikom iskušenju na drugo pitanje odgovoriti s: „To je jednostavno tako. Nismo mi krive“, hajmo biti realni. Netko će uvijek biti bolji. U ovom slučaju su to žene. No dobro, uozbiljimo se. Žene su od muškaraca bolje u mnogočemu, ali to ne znači da su općenito bolje. Postoji niz muškaraca s kojima bi rado mijenjali mjesta. Generaliziranje je nemoguće.

Reći ćemo da je druga dva pitanja pisao 12-godišnji Ante kojemu je sestra ukrala pernicu. Ili mu je možda Ana u školi rekla da ne želi ići na ples s njim jer je za dvije glave viša od njega i ispalo bi glupo. Ili je možda odlučila ići s Lukom, a Ante ne voli Luku. Jadan Ante.

zašto se parovi

Parovi se svađaju zato što on ne zna spustiti dasku WC školjke, a ona po cijelom stanu ostavlja ukosnice. Ili zato što ona želi gledati novi film s Juliom Roberts, a on tekmu. Ili zato što ga je ona pitala izgleda li debelo u novim hlačama, a on je prije odgovaranja čekao pola stotinke. Parovi se svađaju jer parovi to jednostavno rade i to nije razlog za brigu. Dok se ne razvedu. (Morate priznati da smo to vješto sročili.)

zašto je seks

Marko se pita zašto je seks zabavan. Marko je velik sretnik. Razumijete li što to znači? To znači da on nikad nije iskusio loš seks – štoviše, toliko se zabavljao da je sjeo i zapitao se zašto je toliko zabavan. Pa nije li to super? Ali evo, dragi Marko, seks je zabavan jer nam pruža užitak i zato što se orgazmom ispušta dopamin poznatiji kao „hormon sreće“.

Neki seks smatraju grijehom jer to tako nalaže Biblija. S druge strane, seks je normalna i društveno prihvatljiva stvar koju volimo i s veseljem prakticiramo. Hoće li se nešto grozno dogoditi ako prakticirate seks? Neće. Ako budete pažljivi i koristite zaštitu.

Zašto je seks (ponekad) bolan? Postoji niz razloga zašto bi seks mogao biti bolan i svaki od njih rješava se odlaskom liječniku. Seks u teoriji ne bi smio boljeti do mjere u kojoj će užitak biti uskraćen. Isto tako, mala lekcija iz ženske anatomije – stidnica ima dva otvora i jedan nije rezerviran za penetraciju. Ne, ne mislimo da vi to ne znate, samo kažemo da postoje slučajevi...uh.

kako seks

Kako seks utječe na psihu? Pitajte Marka kojemu je seks uvijek zabavan. No, šalu na stranu, seks ima velik utjecaj na našu psihu, a za to je zaslužan niz hormona koji nam stvaraju osjećaj sreće, privrženosti, uzbuđenja, ali i hiperosjećajnosti. Primjerice, muškarčevo tijelo nakon seksa ispušta koktel hormona - ljubavni hormon oksitocin koji tijelo opušta i pri tome mu pruža osjećaj zadovoljstva te hormon prolaktin koji regulira spavanje.

Kad je riječ o zdravlju žena, seks može imati različit utjecaj. Ako se prakticira s oprezom i zaštitom, seks neće imati nikakav negativan utjecaj na zdravlje žena. Štoviše, seks pozitivno utječe na psihu što ima važan utjecaj i na opće zdravlje kako žene, tako i muškarca.

Kako seks učiniti zanimljivijim? Marko, kako seks učiniti zanimljivijim? Postoji niz načina kako začiniti seksualni život. Primjerice, prakticiranjem različitih seksi igrica poput igranja uloga, seksi donjem rubljem ili uvođenjem seksi pomagala.

Ženske grudi igraju veliku ulogu u seksu. Primjerice, one su za mnoge žene velika erogena zona. Nadalje, stimulacija ženskih bradavica tjera mozak na ispuštanje oksitocina koji stvara vaginalne kontrakcije i može prouzrokovati orgazam. Iako ih je važno stimulirati prilikom seksa, kao bi se postigao dodatni užitak, seks na njima neće ostaviti nikakve negativne posljedice.

Eto, obećali smo da ćemo se potruditi i potrudili smo se. Možda vam nismo dali sve željene odgovore, a možda ste nešto i naučili. Sad se možemo vratiti važnim pitanjima poput:

postoje li

Vjerujete li u duhove? ...A u teške kosti?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj