Bivši? Koji bivši?!

03/10/2019

Ove 4 stvari morate učiniti ako ga želite preboljeti...

Pošteno se isplačite u društvu najbolje prijateljice. Ne morate kroz prekid prolaziti sami. Niti će vam vaša prijateljica zamjeriti što je izgubila nekoliko sati/dana svog života glumeći vašu maramicu i tapšajući vas po ramenu. Barem neće ako je vaše prijateljstvo iskreno. Ona će vas poslušati, utješiti (ili barem dati sve od sebe) i podsjetiti vas da niste ni sami ni nevoljeni. 

Slušajte samo pozitivnu glazbu. Možda inače ne slušate Katy Perry. Ili Lady Gagu, ali zašto se ne biste luđački isplesali u svoja četiri zida. Plačite, smijte se, plešite i tako u krug. Pjevajte iz sveg glasa, pa još malo plešite i tako sve dok se iscrpljeni ne onesvjestite u krevet. U takvom će vam stanju ljubavni problemi biti posljednja stvar na pameti i spavat ćete kao mala beba.

Oduprite se svim iskušenjima da kontaktirate bivšeg. Izbrišite njegov broj, maknite ga s Facebooka. Potreba da razgovarate bit će jaka, no vi morate biti jači. Imate li mu potrebu išta reći, kreativno se izrazite kroz sliku, pjesmu ili čak roman. Samo mu ni slučajno nemojte ništa slati. Jednog ćete nam dana biti zahvalni na ovom savjetu.

Maknite se od društvenih mreža. Zaboravite na Istagram, Facebook, mail, Twitter... Posljednje što vam treba jest prezentiranje svijetu vlastite ranjivosti. Ili upijanje nove doze frustracije gledajući slike NJEGA i njegove nove drage, sretnih i zaljubljenih parova, sladunjavih izreka i pjesama koje vas tjeraju na povraćanje. Uostalom, ne može vam ignoriranje svih tih važnih društvenih novosti štetiti, koliko će u tom trenutku pomoći vašem mentalnom zdravlju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj