Biti kinky ima puno više prednosti nego što bi vam ikad palo na pamet

25/01/2021

Sado mazo igrice nisu samo zabavne nego i zdrave!

Svi ljubitelji sado mazo igrica, dominacije i potčinjenosti, čini se kako sve ono u čemu uživate za vas ima puno više koristi nego što bi itko pomislio. A znanstvenici su otkrili upravo to - da kinky igrice ne doprinose samo vašem zadovoljstvu nego i vašem zdravlju.

Kinky seksualne navike pozitivno utječu na ono što su znanstvenici nazvali 'the flow', a što bi bilo stanje uma kada je netko potpuno prožet zadacima i obavezama koje ima dok je mozak na vrhuncu svoje produktivnosti i kreativnosti. Osim toga, najnovija saznanja sa Sveučilišta Northern Illinois su pokazala kako zadovoljstva povezana uz S&M igre umanjuju psihološki stres i sve njegove negativne posljedice.

Istraživanje je provedeno nad 14 ispitanika koji se identificiraju kao 'switches', odnosno kao osobe koje zadovoljstvo pronalaze i u dominaciji i u potčinjenosti, a zadatak im je bio da sudjeluju u 7 različitih BDSM scena, daju uzorke svoje sline te ispune upitnik koji je testirao njihovu svjesnost.

Otkrića su pokazala kako je uloga potčinjenosti povezana s osjećajem opuštenosti te kako ispitanicima vrijeme 'sporije prolazi', dok dominacija dovodi mozak do vrhunca kreativnosti. Sudjelovanje u ovakvim igricama vodi do osjećaja ekstaze i euforije te do osjećaja izrazite lucidnosti prilikom koje smo u stanju razmišljati jasnije no inače te biti svjesniji svojih želja i potreba.

Dakle, idući put kada vam vaš partner predloži da seksualni život odvedete u nekom novom smjeru, objeručke prihvatite. Ili budite hrabri i vi budite ti koji će to predložiti njemu. Naravno, nakon što mu suptilno date do znanja koliko od cijele te priče možete imati koristi. Oboje. Kao i zadovoljstva!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj