Ako ste mislili da je varanje nešto najgore što se vašoj vezi može dogoditi, potpuno ste u krivu...

15/09/2020

Postoji jedna osobina koja veze ubija puno češće nego preljub!

Lucinda Loveland, stručnjakinja za veze, otkrila je kako postoji nešto što uništava mnogo više veza nego što ih uništavaju preljubi, a najveći je problem što velika većina ljudi uopće ne shvaća ponašanje koje dovodi do nezadovoljstva i konačno do razlaza. Što je dakle gore od varanja? Lucinda kaže kako su to sebičnost i sabotiranje partnerovih potreba radi vlastite koristi.

Zamislite koliko je užasan osjećaj kada osoba do koje vam je stalo ne mari za vaše osjećaje. A zamislite koliko je tek grozan osjećaj kada je ta osoba upravo vaš partner. Spomenuta osobina manifestira se na mnoge načine: stavljanjem karijere ili bilo kojeg drugog odnosa ispred ljubavne veze, dijeljenjem intimnih problema s drugim osobama zbog kojeg bi našem partneru bilo nelagodno, izbjegavanjem razgovora o problemima i prešućivanjem stvari samo kako bi i dalje vladao 'mir', uspoređivanjem (negativnim) našeg partnera s bilo kojom drugom osobom po bilo kojoj osnovi, izbjegavanjem pokazivanja emocija i intimnosti, iskazivanjem nepoštovanja i potcjenjivanjem partnera te kršenjem povjerenja koje smo partneru ukazali.

Složit ćete se da je lista poduža i da je velika vjerojatnost da ste na neki (ili možda sve) problem naletjeli i u svojoj vezi, baš kao i na još jedan koji Lucinda navodi kao osobito štetan, a taj je guranje problema pod tepih. Možda istinski vjerujete kako je bolje o nekim stvarima ne razgovarati i ne stvarati nepotrebne tenzije, no ignoriranje problema neće dovesti do toga da on nestane i jednako kao što s partnerom razgovarate o pozitivnim stvarima, razgovarati biste trebali i o svim svojim nesigurnostima, strahovima te svemu onome zbog čega se osjećate loše.

A koje je rješenje navedenih problema? Lucinda smatra kako je potpuno nebitno postoje li u vezi konflikti i kako se s njima nosite, budući da su oni sastavni dio i najsnažnijih veza, no ono što je bitno je postojanje povjerenja. Povjerenje je nešto što biste međusobno aktivno trebali graditi svakoga dana, a što je vaše međusobno povjerenje snažnije, to će svi navedeni negativni oblici ponašanja biti manje prisutni, a vi kao par sretniji i zadovolj(e)niji.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj