Živjeti u nezdravoj vezi: 3 stvari koje si morate oprostiti jednom kad je odlučite prekinuti

19/07/2021

Nemojte se gristi zbog nečega za što niste krivi...

Nezdrave veze nisu nimalo rijetke, i, iako se vi možda ne nalazite u jednoj takvoj, velika je vjerojatnost da je takva veza vaših roditelja, brata ili sestre ili najbolje prijateljice. Mnoge osobe kada prekinu takvu vezu osjećaju grižnju savjesti i krivicu. Nemojte biti jedna od njih. Oprostite si sljedeće!

1. Što ste u vezi ostali toliko dugo. Odnosno, kada napokon dođe kraj, no onda krenete razmišljati kako su svi znakovi već odavno bili tu i pitate se kako ste uz sve njih stalno birali i dalje ostati u vezi. Zapamtite da ste samo čovjek i da su strah, nesigurnost, usamljenost i ovisnost o drugoj osobi samo neki od razloga zašto ljudi ostaju u nezdravim vezama. Upravo priznavanje svega onoga što vas je držalo uz njega prvi je korak na putu opraštanja sebi svega zbog čega vam je danas žao.

2. Što ste mu dopustili da vas voli na način koji vas je slomio. Možda ste vi nešto učinili, možda je on, možda ste jedno drugome izgovorili sve i svašta, no velika je vjerojatnost da ste u svemu tome izgubili sebe. A to je jedna od najgorih stvari za oprostiti si jer podrazumijeva da si za početak priznate nekoliko istina. Morate si priznati da ste, iako je on taj koji je pogriješio, vi ta koja mu je dala moć da vas slomi. No nije ni to loše. Sada ste možda slomljeni, no iz toga ćete izići samo mudriji i snažniji i svakako samo kao bolja verija same sebe.

3. Što ste ga voljeli više nego što ste voljeli sebe. Jeste li ikada nekoga voljeli toliko da vam je bilo u redu što vam ta osoba ne uzvraća ljubav? Da ste se zadovoljavali s nadom da će se to jednoga dana promijeniti? U nezdravim vezama poprilično je česta situacija da jedna osoba partnera voli više nego sebe. A u teškim trenucima, u kojima ta osoba vezu drži iznad površine vode, pritom pazeći da nosi maksu hrabrosti, lako je zaboraviti sebe. Umjesto da smo ljuti na sebe, trebali bismo se usredotočiti na činjenicu da je ovaj put doista kraj, a iako vam se to sad čini nemoguće, doći će dan kada ćete sami sebi postati važniji od bilo kojeg frajera. I onda ćete biti ponosni na sebe, na snagu s kojom ste odšetali iz te veze te način na koji ste započeli novi život, sami, daleko od njega!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj