Zaprosio vas je? Puno je pitanja koja mu morate postaviti prije nego kažete definitivno 'da'!

18/01/2021

Bilo da ste zajedno tek nekoliko mjeseci, ili da ste par koji je narazdvojan još od srednjoškolskih klupa, zamišljate li vjenčane haljine, djeveruše i idealne pjesme za prvi ples, vrijeme je da vi i on odradite određene razgovore. Jer vjenčanje je nešto što je zabavno planirati, no fokus je ipak na izgradnji zajedničkog života i to je ono u što morate biti sigurni!

Što misliš o djeci? Morate biti milijardu posto sigurni da vi i vaš partner po ovom pitanju želite iste stvari. Želite li oboje djecu ili jedno od vas ne želi dijete ni pod razno? Postoje li neslaganja, važno je da o njima razgovarate i raščistite ih puno prije nego uplovite u bračnu luku, jer je pogrešno očekivati da će netko omekšati ili promijeniti mišljenje samo zašto što se odlučio za brak. Neće!

Koje stvari ne bi nikada mogao oprostiti? Za neke je to seks s drugom osobom, za neke je to bilo što što se događa iza partnerovih leđa, nekome je nezamislivo da se njihov bračni drug povremeno s bivšim čuje preko Facebooka... Možda vam to sada djeluje kao beznačajna tema, no postoje li (a postoje kod svakoga) stvari preko kojih vi ili vaš partner ne biste mogli prijeći, želite o njima znati prije nego što se dogodi brak!

Kakve ćemo odnose imati s našim obiteljima? Ovo je još jedno sklisko polje na kojemu padaju i najsnažniji parovi. Važno je da ste i vi i vaš partner svjesni da postajete nova obitelj, na neki način odvojena od vaših prijašnjih obitelji, i da morate raditi na vlastitim običajima, tradicijama i važnim odlukama.

Čije mišljenje najviše cijeniš? Ovo nije trik pitanje i njegov odgovor ne bi trebao biti da najviše cijeni upravo vaše mišljenje, već jednostavno želite znati tko mu je toliko važan u životu da ima mogućnost utjecati na njega i na to kako gleda na određene stvari. Volimo o sebi razmišljati kao o odraslim, neovisnim osobama, no uvijek postoji osoba koja je u stanju utjecati na nas i želite znati tko je u njegovom životu ta osoba. 

Kako je izgledala raspodjela kućanskih poslova u tvojoj obitelji? Kako je izgledalo vaše odrastanje u velikoj mjeri utječe na to kako vi sami doživljavate razne obaveze i podjelu poslova u kućanstvu te određuje način na koji gledate na odgovornosti i obaveze unutar veze. 

Rastemo li oboje emocionalno i psihički? Ovo je pitanje koje većini ljudi ne bi palo ni na kraj pameti, no jako je bitno. Vaš brak, kao i bilo koja veza, može biti onoliko zdrava koliko su i osobe koje su u njoj, a emocionalno napredovanje upravo je iz tog razloga krucijalno za rast vas dvoje kao para. Uzmite vremena razmisliti kako se doista osjećate i usredotočite se na to da ne postanete inertni.

U kojim se trenucima osjećaš voljeno? Netko ljubav pokazuje fizičkim dodirom, netko provođenjem vremena s voljenom osobom, netko riječima, netko čineći za voljenu osobu sve što mu/joj je u moći, a netko poklanjanjem znakova pažnje. Nerijetko se događa da partneri ljubav pokazuju na drugačiji način pa je važno da je njihovom partneru jasno na koji im način iskazuju osjećaje. 

Kakva je tvoja financijska situacija? Ovo je jedna od stvari o kojima nije nimalo ugodno razgovarati, no morate znati ima li vaš partner nekakvih kredita, studentskih zajmova ili bilo kakvih drugih financijskih obaveza, budući da će nakon braka te obaveze na neki način postati i vaše. Kakva god situacija bila, nipošto nemojte lagati jer vas ovakve stvari i iskrenost o njima mogu samo dodatno povezati i zbližiti. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj