Tko tu koga laže? Svi tvrde da nikada ne bi prevarili, a brojke su poražavajuće

14/01/2021

Evo koliko nas stvarno vara!

Vjerojatno je pravedno reći da ste vi ili barem još jedna osoba iz vašeg društva bili prevareni. Čak ni Beyonce nije imuna na nevjerna iskustva. No koliko je doista ljudi prevareno od strane svojih partnera? Napokon imamo točan odgovor!

Ako je vjerovati rezultatima istraživanja koje je proveo site YouGov, otprilike je svaka peta osoba prevarena. Kako bi došli do ovih podataka, znanstvenici su ispitali 1000 Amerikanaca starijih od 18 godina o njihovim navikama dejtanja, iskustvima u prijašnjim vezama te ljubavnim i seksualnim preferencijama. Otkrili su da je 21% osoba u dobi između 18 i 29 godina te 17% osoba u dobi između 30 i 44 godine svoj partnere prevarilo barem jednom.

Zanimljivo je i to da je istraživanje pokazalo kako muškarci varaju češće nego žene - 25% frajera izjasnilo se kako su se upustili u neke seksualne aktivnosti s osobom koja nije njihova partnerica, dok je istu stvar s osobom koja nije njihov partner priznalo 13% žena. Osim navedenoga, 69% žena je svoju idealnu vezu opisalo kao potpuno monogamnu, dok je svega 52% frajera potpunu monogamiju doživjelo kao najbolju moguću varijantu.

Znanstvenici su otkrili i to da je milenijska generacija podložnija vezama koje nisu monogamne. Unatoč tome, svega 6% osoba u dobi između 18 i 29 godina te 9% onih u dobi između 30 i 44 godina u otvorenim su vezama, dok bi otprilike četvrtina ispitanika iz svake dobne skupine razmotrila ideju otvorene veze, ovisno o situaciji. No poanta je da u kakvoj god vezi bili, budite sigurni da vi i partner imate iste želje i očekivanja!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj