Nakon duge i teške bolesti, umrla je i vaša ljubav: 12 situacija koje su dale naslutiti kraj

18/04/2021

Najgore je što ih svi radimo bez da smo toga uopće svjesni...

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera. Čak i kada to radimo kako bismo zaštitili partnera, malene tajne mogu prerasti u velike probleme i uzrokovati da pitanje povjerenja uništi vezu. Partneru bismo trebali moći reći apsolutno sve.

2. Zanemarivanje pokazivanja naklonosti. Bilo da se ta naklonost ogleda u fizičkoj intimnosti, razgovaranju o duboko intimnim stvarima ili pomaganju partneru u savladavanju značajnih prepreka, hladnoća i nedostatak pokazivanja naklonosti mogu nanijeti nepopravljivu štetu.

3. Zadržavanje nezadovoljstva u sebi. Počinje tiho i neprimjetno, no s vremenom preraste u ogroman problem.

4. Nedostatak komunikacije. I pritom ne mislimo na nedovoljno često dopisivanje, već na izbjegavanje svakodnevnih razgovora o stvarima koje vam smetaju i muče vas, ili nespretno izostavljanje spominjanja onih detalja za koje mislite da bi mogli biti uzrok problema.

5. Nespremnost na kompromise. Ako nekoga volite, trebali biste biti spremni na kompromise, i to je jednostavno tako. Osobe koje mogu podnijeti da stvari funkicioniraju isključivo onako kako su oni zamislili, praktički su u vezi samo sa samima sobom.

6. Njurganje oko svakodnevnih obaveza. Možda vam nije najjasnije kako prepucavanje oko toga tko bi trebao oprati suđe može biti problem, no može, i to veliki, jer svakodnevno prigovaranje postaje neugodna rutina koja ubija sve one sitne radosti.

7. Patroniziranje partnera. Ovakvim načinom izdižete sebe iznad partnera, smatrate se vrjednijim i sposobnijim te time unosite ogromnu neravnotežu u nečemu što želite da bude duga i zdrava veza.

8. Ostajanje zajedno zbog praktičnih razloga. Kao na primjer da ne biste razočarali vaše obitelji, ili da vam ne propadne putovanje koje ste već uplatiti... Odgađanje neodgodivog samo će dovesti do toga da na kraju raskinete u puno gorim uvjetima nego što je bilo potrebno.

9. Manipulacija. Ovo je jako osjetljiva stvar jer je često prikrivena i izrazito suptilna, pa često ni ne primijećujemo da partner manipulira nama sve dok u principu nije kasno.

10. Ljubomora. Čak i bez da se išta zapravo događa, strah od toga da se stalno nešto događa može biti puno, puno štetniji i opasniji.

11. Neiskrenost u počecima veze. Ovo može biti pretvaranje oko sitnica kao one da volite horor filmove, a može biti i oko velikih stvari gdje stvarate iskrivljenu sliku o sebi. Istina će izaći na vidjelo prije ili kasnije, a u vašem je interesu da ga s istinom upoznavate od samog početka.

12. Ostajanje zajedno zbog uzajamne ovisnosti. Ovisite jedno o drugome i niti jedno od vas zapravo ne želi biti single, a i kemije odavno nema. Ostajete li zajedno samo da ne biste bili sami, činite kardinalnu pogrešku.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj