Kako? Gdje? Depilacija? Ili bolje ne? Prvi seks u životu sa sobom nosi sto pitanja, evo najboljih savjeta

11/01/2021

Puno je pitanja koja vam se motaju po glavi, a ovo su najvažniji odgovori...

Kada? Onda kada se osjećate spremni

Za ginekologe, prvi i možda najvažniji savjet je slijedeći: voditi ljubav samo onda kada se dosita osjećamo spremni. Bez fizičkog ili psihičkog pritiska. Osim toga, važno je “to” napraviti s osobom s kojim se osjećamo dobro. To je najvažnije.

Mjesto radnje? Tamo gdje nam je ugodno

Idealna lokacija za prvi seks varira od osobe do osobe. Unatoč tome, ginekolozi savjetuju mjesto radnje gdje se osjećamo zaštićeno i sigurno. To je važno jer i o tome ovisi hoćemo li jednog dana imati loša ili dobra sjećanja na taj prvi put.

Poza? Što jednostavnija

To ovisi i o partneru i njegovom iskustvu, ali potrebno je početi sa što jednostavnijom pozom, kao što je misionarska. To je pozicija s najboljim omjerom ugodnosti i kontrole.

Orgazam? Nije zagarantiran

Prvo seksualno iskustvo vam najvjerojatnije neće donijeti simultani orgazam s partnerom. Na samim počeci seksualnih iskustava, užitak koji pruža stimulacija klitorisa je praktičniji i brži. Ginekolozi nam objašnjavaju kako ne trebamo biti razočarani ako se orgazam kakav zamišljamo ne desi. “Bit će puno drugih prilika”, kažu nam ginekolozi.

Predigra? Obavezna

Ovaj dio ljubavne igre nikako ne treba preskakati. predigra je važan dio seksualnog rituala koji donosi bolju navlaženost. Ipak, sve ovisi o tome što je za nas predigra. Nekim curama je dovoljna predigra u mašti da bi bile spremne. Opet, vi odlučujete koliko traje predigra, a kada počinje igra.

Komunikacija? Vrlo važna

Pričati sa svojim partnerom prije seksa, ali i za vrijeme seksa, je vrlo važno. Iako nekima to nije lako, pa si treba postaviti slijedeće pitanje: “Kako želim da se to desi?” Kada definiramo odgovor na to pitanje, trebamo ga komunicirati s partnerom, i reći mu točno kako smo to zamislili. Partneru također treba dati vremena da razmisli o tome što ste mu rekli. To je dobar način da se psihološki zaštitite. Što više komunicirate o seksu, to će seks biti bolji i iznenađenja će biti manje. Dečkima je lakše, neka bude i vama.

Priznati da ste djevica - da ili ne?

Naravno, ako ne želite da on zna unaprijed da ste djevica, ne morate mu reći, ali ginekolozi savjetuju da tu važnu informaciju podijelite s partnerom. Razlog? Da ne bi očekivao previše. Ako su oba partnera djevice, otkrivat će seks malo-po-malo. Ako jedan od partnera ima iskustva, drugi partner će od njega učiti. Ali opet, malo-po-malo.

Kontracepcija? Naravno!

Kondom je obavezan. Za svaki slučaj, sa sobom ponesite i pililu za dan poslije, u slučaju da kondom pukne.

Depilacija?

Najvažnije je da se osjećate lijepom i poželjnom. Ako se imate potrebu depilirati, učinite to. Ali niste obavezni.

Ići do kraja?

Ne treba se prisiljavati na ništa. Ako želite ići do kraja, možete. Ako želite stati prije nego što ste počeli, možete i to. Ako želite stati taman prije njegovog vrhunca, to isto možete, bez imalo grižnje savjesti. Ponovit ćemo još jedno, jer nam ginekolozi to stalno ponavljaju: važno, i najvažnije je da se vi osjećate ugodno. Jer to je vaše prvo seksualno iskustvo.  

Na kraju, još jedan mali, ali važan savjet: kako bismo se osjećali samopouzdano u vezi svog tijela, ginekolozi savjetuju da upoznamo svoje tijelo prije prvog seksa s partnerom. Drugim riječima, ne trebate se bojati masturbacije, jer ona je potpuno normalna stvar i dobar način da upoznate svoju anatomiju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj