8 pitanja koja mu morate postaviti prije planiranja vjenčanja

06/10/2019

Prije nego se obvežete na zajednički život, potrudite se biti sigurni da je to između vas ono pravo...

1. Zbog čega želiš sa mnom provesti ostatak života? Naravno da vas voli, no ono što trebate čuti je malo podrobnije objašnjenje. Ako se može sjetiti nabrojati svega zbog čega vas voli, to će vam olakšati da se potrudite i dalje biti takva osoba, a ako vas je zavolio zbog nečega što više niste vi i što više niste spremni biti, onda je ovo pravo vrijeme da razgovarate o tome.

2. Hoćeš li se potruditi ostati romantičan? Naravno da će romantičnih gesti biti sve manje što dulje budete zajedno, no ono čega morate biti svjesni je da su povremene romantične sitnice ono što će vašu ljubav osnažavati svakog dana, tjedna, godine, i da morate biti voljni barem povremeno poraditi na njima.

3. Želiš li djecu i ako da, koliko njih? I ako da, kada bi ih volio dobiti? Ovo je važna stvar jer morate biti svjesni da ste na istoj valnoj duljini kada su ovako bitne stvari u pitanju. Razgovaranje o tome koliko djece želite i kada, kako ih želite odgajati i što biste im sve voljeli pružiti otkrit će vam koliko ste doista kao par kompatibilni i želite li doista iste stvari.

4. Postoji li nešto iz tvoje prošlosti oko čega bih se trebala brinuti? Koliko god ovo dramatično zvučalo, ne mora nužno značiti da insinuirate postojanje nečeg lošeg. Jednostavno želite znati sve o njemu, i dobro i loše, prije nego mu obećate vječnu ljubav.

5. Hoćeš li nastaviti rasti sa mnom? Ljudi se mijenjaju, sazrijevaju, uče, napreduju... Morate biti oboje spremni raditi na sebi, rasti zajedno i držati korak jedno s drugim jer ćete u protivnom, prije ili kasnije, jednostavno prerasti jedno drugo.

6. Hoćeš li priznati svoje pogreške? Ništa ne ubija veze brže od ega. Planirate li jedno drugome brojati pobjede i poraze, loše vam se više. Morate oboje biti spremni priznati kada ste u krivu, popustiti i priznati pogrešku. Baš kao što ćete nekada morati popustiti i pristajati na kompromise. Stoga je važno znati jeste li doista na to spremni.

7. Što misliš o rastavi braka? Svi volimo misliti kako će brak koji sklopimo trajati zauvijek, bez obzira na sve, no jako je važno da razgovarate o tome kako gledate na rastavu. Smatrate li to logičnim korakom kada stvari ozbiljno zapnu ili vam razvod uopće nije opcija? Razgovor o ovom pitanju otkrit će vam što svatko od vas smatra krajem i 'deal breakerom', a što smatra tek zaprekom preko koje je moguće prijeći.

8. Što te najviše uzbuđuje, a što najviše plaši po pitanju braka? Brak može biti super uzbudljiv i romantičan, no isto tako može djelovati i strašno. Razgovarajte o svojim očekivanjima, planovima i željama, kao i stvarima koje vas potencijalno najviše brinu. Jednom kada shvatite kako onaj drugi diše, puno ćete lakše zajedno ploviti prema cilju i mirnoj bračnoj luci.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj