7 stvari koje niste znali o dejtanju!

16/07/2020

Koliko je vremena potrebno da steknemo prvi dojam, a što sve možemo zahvaliti dopaminu?

1. Mi žene pozorno ćemo birati svaku krpicu koju ćemo obući, što je i logično budući da je sedam prvih sekundi sastanka presudno za ostaviti prvi dojam pa nam je bitno da prvi dojam bude čim bolji.

2. Unaprijed ćemo planirati teme razgovora, što zna biti ne baš dobra ideja. Razgovor bi trebao teći spontano i opušteno pa ako budete skakali na novu temu čim završite prethodnu, mogli biste djelovati nepovezano i pomalo ludo.

3. Možda ćete predložiti da podijelite troškove izlaska iako se nadate da će on platiti sve. Naime, 63% žena još uvijek smatra da bi frajer trebao pokriti sve troškove prvog izlaska. Svakako ponudite da podijelite troškove, a ako on bude inzistirao na plaćanju, udovoljite mu.

4. U trenucima neugodne tišine, posegnut ćete za čašicom ispred sebe ili ćete naručiti još jedno piće. Iako vas par pića može opustiti i doprinijeti opuštenijoj atmosferi, pazite da ne pretjerate i ne pretvorite spoj u debakl.

5. Velika je vjerojatnost da ćete se bojati uspostavljanja kontakta očima. Ako vam se frajer doista sviđa, nemojte se sramiti. Dapače, nekoliko sekundi gledanja oči u oči šalje poruku da vas privlači. Samo pazite da ne traje predugo jer ne želite djelovati kao luđakinja koja u njega gleda kao da je hipnotizirana!

6. Mogli biste teško prihvatiti kompliment iako doista nema potrebe da se rumenite i sramite ili da vam bude neugodno. Šarmantno se nasmijte i kažite jednostavno hvala, ako već nemate hrabrosti uzvratiti komplimentom.

7. Možda ćete odvrtiti u glavi potencijalne godine s njim i prije deserta. Za to slobodno okrivite dopamin. Oduševljava li vas ono što vidite i čujete, potpuno je ok da u glavi vrtite razne scenarije. Dok god mu ne krenete prepričavati viziju vas dvoje kako sjedite pred kaminom i izmjenjujete nježnosti u jednom od rijetkih trenutaka kada djece nema doma.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj