7 stvari koje morate znati o analnom seksu

17/03/2017

Baš sve što morate znati, od zdravstvenih savjeta do seksi trikova...

1. Analni seks nije nužno bolan. Važno je da budete maksimalno opušteni i da koristite puno lubrikanta na bazi vode (i kondom) kako biste maksimalno umanjili napetost i bol.

2. Prvi put će vam najvjerojatnije biti čudan. Pogotovo ako cijelo vrijeme budete razmišljali kako je njegov penis na pogrešnom mjestu, k tome poprilično prljavom. Takve misli nema šanse da vam ne upropaste trenutak. Samo se opustite i prepustite!

3. Iako vam se možda odmah ne svidi, moguće je da ga zavolite nakon nekoliko puta. Neke ga cure vole, neke ne. Nekima je ok iako nisu obožavateljice. No potpuno je ok imati svoje snažno mišljenje, kakvo god ono bilo. Ni zbog koga niste dužni siliti se na išta.

4. Možda će vam se jako svidjeti već prvi put. Moguće je da vaš anus pozitivno reagira na seksualnu stimulaciju, a velika je vjerojatnost da će dodatna suženost i njemu biti još jedan plus.

5. Što god da ulazi u vaš anus, nema potrebe da ulazi duboko. Bilo da je riječ o prstu, penisu ili igrački, važno je da znate da su živčani završeci stimulacijom kojih dolazi do uzbuđenja smješteni na samom ulazu u anus, a ne duboko unutra. Što bude dublje u vama, to ćete imati jači osjećaj potrebe za nuždom, iako ne mora značiti da će se to doista i dogoditi. Također, penetracija može uzrokovati sitna oštećenja tkiva zbog čega će lakše doći do prijenosa infekcija i virusa. Baš zato je važno da uvijek koristite kondom i puno lubrikanta.

6. Čest analni seks pospješuje analnu inkontinenciju. Odnosno, čest analni seks može oslabiti sfinkter tj. mišić koji kontrolira stiskanje odnosno zatvaranje anusa. S druge strane, ojačati ga možete Kegelovim vježbama pa ipak nije sve tako crno.

7. Analni je seks najugodniji kada su istovremeno stimulirani i ostali dijelovi tijela. Može se on igrati s vašim bradavicama, vašim klitorisom, ili vas obasipati poljupcima po cijelom tijelu, no što god radio, jedno je sigurno - analni će seks biti još ugodniji i opušteniji!

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj