7 provjerenih načina da održite početni žar u vašoj vezi

13/02/2019

Evo kako da ne upadnete u zamku kolotečine

Neke će vam se od ovih stvari činiti očitima, ali kada provodite puno vremena s nekim, lako ih je zaboraviti i prepustiti se rutini, a rutina vodi ka dosadi i opasna je za vašu vezu!

Odvojite jedan dan za "date night" u vašem rasporedu

Ok, ako već imate rutinu, barem uključite jednu večer samo za vas u tjedni raspored. Može se činiti kao klišej, ali prema istraživanjima parovi koji ovo rade su sretniji od ostalih.

Isključite mobitel

Ponekad već automatski uđemo u Facebook ili provjeravamo mail, samo zato jer ne znamo što bismo drugo u tom trenutku s rukama. Kada dođete doma svojoj boljoj polovici isključite mobitel i posvetite pažnju samo njemu. Parovi koji to prakticiraju imaju bolje razvijenu komunikaciju, a dobra komunikacija vod do dobrog seksa.

Odite zajedno na odmor

Opće je poznato da ako zaista želite upoznati nekoga, trebate otići na putovanje s tom osobom. Čak i ako ste već putovali zajedno, novo će vas putovanje dodatno zbližiti. A i zaslužili ste odmor, zar ne?

profimedia-0375666330

Odvojite vremena za sebe

Nitko ne želi nekoga, tko je potpuno ovisan o njemu, zato služe djeca, ne partneri. Stoga, ne zaboravite na kvalitetno vrijeme za sebe jer koliko je to važno za vas osobno, važno je i za vašu vezu.

Pokušajte nešto novo zajedno

Ako stalno stvarate nove, zanimljive uspomene nećete imati osjećaj da upadate u kolotečinu. Jedan je od najboljih načina za to da zajedno isprobavate nove stvari . Ne morate odmah skakati s padobranom, možete i otići u restoran u kojem nikad niste bili ili probati neko egzotično jelo, bitno da vam je i jednom i drugom prvi put.

Usmjerite se na pozitive stvari

Ovo vrijedi i za vaš cjelokupan život - nikada nećete biti sretni ako se samo koncentrirate na negativne stvari. Nitko nije savršen pa ni vi niti vaš partner, ako ćete jedno drugome tražiti greške, sreća vam neće dugo trajati. Umjesto toga, razmislite koji biste kompliment mogli danas uputiti svom partneru.

Idite spavati zajedno

Čak 75% parova ne ide spavati u isto vrijeme - to je s jedne strane normalno jer ne možete očekivati da netko ima isti bioritam kao vi samo zato što ste se, eto, zaljubili. Ipak, ovih 25% koji idu spavati u isto vrijeme su sretniji, više se seksaju, manje se svađaju i bolje se poznaju. Vrijedi pokušati, zar ne?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj