7 neprijatelja sretnog seksualnog života

31/10/2017

Ako mislite da u vašem životu ima itekako puno mjesta za rast seksualnog zadovoljstva, možda bi se u ovome mogao kriti problem...

1. Ne spavate dovoljno! Osjećate li se umorno cijelo vrijeme? To itekako može biti razlog zašto gotovo nikada niste raspoloženi za seks. Umor zbog nedostatka energije može biti snažan udarac na vaš libido zbog čega ćete favorizirati spavanje, drijemanje i sve ostale oblike odmora. Dobro se odmorite kako biste mogli uživati u ostalim čarima života!

2. Često konzumirate alkohol. Pijani seks vam možda zvučio kao zabavna i zanimljiva ideja, ali pretjerivanje s alkoholom može u potpunosti upropastiti priču. Osim što će vam biti mučno, ako ćete uopće biti u stanju za vođenje ljubavi, velika je vjerojatnost da se toga uopće nećete sjećati. A to je doista velika šteta!

3. Depresivni ste. Osobe koje boluju od depresije neće pronalaziti zadovoljstvo ni u čemu u životu, pa tako ni u seksu. Osjećate li se neprilagođeno, neispunjeno, beskorisno i bezvoljno, razgovarajte s partnerom ili prijateljicom. A ako je potrebno, potražite stručnu pomoć bez imalo srama. Bitno je da radite na rješavanju problema!

4. Nemate dovoljno samopouzdanja. Ako posvećujete previše pažnje tome kako izgledate, a gotovo nimalo tome kako se ponašate, ne samo da ćete vi biti neraspoloženi, nego ćete lošu energiju prebaciti i na svog partnera. Izgledat ćete seksi budete li se tako i osjećali. Samopouzdanje će vas svakako postaviti u ispravno raspoloženje!

5. Niste zadovoljni vezom. Ovaj problem ima dodirnih točaka s nedostatkom intimnosti. Nedostatak općenito komunikacije, kontinuirane svađe i razmirice te neprestano predbacivanje jedno drugome itekako će utjecati na vaš seksualni život. Kada u vezi dođe do nekog problema, razgovarajte s partnerom. I riješite problem, na ovaj ili onaj način. Ako ne možete pronaći zajednički jezik, razmislite o tome da vezu privedete kraju.

6. Želite više intimnosti između vas i partnera. Samo zato što ste možda prehlađeni ili imate menstruaciju, ne znači da ne smijete biti intimni sa svojim dragim dok opsadno stanje ne prođe. Možda nemate volje ili želje za seksom, ali jednostavni dodiri poput držanja za ruke, maženja ili masaže će vas itekako povezati i zbližiti. Što znate više načina za pokazati ljubav, osim samog seksa, to imate bolje šanse za bolji seksualni život!

7. Pod prevelikim ste stresom. Dok imate tisuću i jednu brigu na pameti, neku veću, neku manju, sigurni smo da se nećete uspjeti opustiti. Vama je najbitnije naučiti nositi se sa stresom i odvojiti poslovni od privatnog života. Nemojte dopustiti da vam išta uništi vaše zasluženo vrijeme za uživanje!

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj