6 pokazatelja zdravog odnosa

30/06/2017

Svađate se? To je potpuno normalno i poželjno!

Fizički privlačite jedno drugo. Nitko ne kaže da se trebate seksati svakog dana, no postojanje kemije i aktivnog seksualnog života je izuzetno bitno jer vas samo dodatno povezuje. Zahvaljujući seksu, oslobađa se oksitoci zbog kojeg osjećate zadovoljstvo i sigurnost koju vam veza pruža.

Imate povjerenja jedno u drugoga. I to ne samo po pitanju vjernosti. Uzdate se u njegovo mišljenje i savjete i rado ga upoznajete sa svojim problemima bez straha da ćete naići na nerazumijevanje.

Povremeno se svađate. Povremene svađe su dobra stvar jer pokazuju da se ne bojite stati iza svog mišljenja i biti iskreni jedno prema drugome. Problemi nastaju kada su svađe toliko učestale da gotovo ne možete zamisliti dan bez neke ozbiljn(ij)e razmirice. U tom biste slučaju trebali detaljno preispitati svoju vezu.

Super se slažete s prijateljima svog partnera. I on se super slaže s vašima. Možda niste najbolji prijatelji na svijetu, ali ste više nego u korektnim odnosima i on vas cijeni zbog toga, baš kao i vi njega.

Dajete jedno drugom osobni prostor. Nemate potrebu baš svaku slobodnu minutu provoditi zajedno, već shvaćate kako je potpuno normalno i poežljeno da svatko od vas ima svoje slobodno vrijeme koje može provesti s prijateljima ili baveći se nekim hobijem.

Nikada ne igrate emocionalne igrice. Ne manipulirate osjećajem grižnje savjesti i krivnje. Ako postoji problem, otvoreno i iskreno o njemu razgovarate.


Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj