6 najčešćih pogrešaka koje vode do nezadovoljstva vezom

07/10/2020

Ponekad bi sve bilo puno jednostavnije kada biste slušali isključivo svoju glavu i srce...

1. Redovito se uspoređujete s ostalim parovima iz svog života. Zapamtite da nije sve onako kako se čini. Možda vam životi drugih parova s kojima se družite ili s kojima ste u kontaktu putem društvenih mreža djeluju bajkovito naspram vaše veze, no sve veze imaju svoje uspone i padove, kako vaša, tako i ona kojoj se možda divite. Prestanite se opterećivati drugim osobama i zavidjeti na nečemu što možda nemate i jednostavno maksimalno uživajte u onome što imate.

2. Slušate tuđe savjete umjesto vlastitog srca. Svi parovi se ponekad nađu u problemu, i potpuno je normalno da u takvim situacijama dušu olakšamo razgovorom s prijateljima, no sve što nam netko savjetuje trebali bismo uzimati s dozom rezerve. Jer kao prvo, vi i vaš partner ste jedini koji znate apsolutno svaki segment vaše veze i koji na temelju toga možete donijeti ispravne odluke, a kao drugo, ne postoje dvije osobe koje su iste i ono što bi možda odgovaralo nekome, ne mora nužno odgovarati vama.

3. Zbog previše posla ispašta vrijeme koje provodite zajedno. Naravno da je posao nešto što vam osigurava egzistenciju i što ne smijete zanemariti, no baš zato biste vrijeme koje provodite zajedno trebali potrošiti što kvalitetnije. Koliko god vam obaveze dopuštaju, radite ono u čemu oboje uživate, putujte, izlazite na spojeve. Posvetite se svim aktivnostima koje vas ispunjavaju i povezuju kao par.

4. Seks je postao monoton. Začinjavajte seksualni život novim pozama, novim igračkama, novim mjestima, seksi igricama. Također, nemojte se sramiti ili bojati otvoreno mu priznati što biste voljeli više prakticirati ili možda isprobati. Jer komunikacija je, kada je seks u pitanju, jednako važna kao i za sve ostale segmente veze.

5. Rijetko zajedno odlazite na odmor. Medeni mjesec nije rezerviran samo za novopečene bračne partnere. Možda nemate materijalnih mogućnosti za daleka i dugotrajna putovanja, no čak i vikend putovanja na neku mirnu lokaciju opustit će vas i povezati. Ako nemate novaca ni za to, jednostavno se zatvorite u svoja 4 zida, isključite mobitele na dva dana, odmarajte se, ljubite i uživajte.

6. Niste na istoj valnoj duljini po pitanju smjera u kojem vaša veza ide. On je možda spreman za brak, a vi još uvijek imate hrpu planova koje želite ostvariti kao slobodna žena, vi možda želite dijete, a s druge je strane on još uvijek poprilično veliko dijete... No jedno je sigurno, u vašoj vezi neće biti mjesta za napredak sve do onoga trena kada i vi i on shvatite da ste na prvom mjestu vas dvoje kao par i da neke odluke, želite li ostati zajedno, morate i donijeti zajedno.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj