5 znakova da se vaša veza približila svome kraju

29/05/2019

Možda i sami već neko vrijeme (pred)osjećate da to više nije to, a ovi će vas znakovi osloboditi svake sumnje...

Sve više vaših druženja s prijateljima svodi se na ljubavne jadikovke. Mislite da i vi i on dobro skrivate svoje frustracije, no negativne vibre koje šaljete itekako se osjećaju u vašoj blizini. Ljudima se ne da slušati kako se stalno žalite na dragoga, prigovarate mu i okrećete očima. Ako je u vašoj vezi više rat nego mir, vaši će se prijatelji sve manje družiti s vama i pronalazit će raznorazne isprike za to. Osjetite li to vrijeme je za razlaz. To su ljudi koji vas vole, a oni vas izbjegavaju. Imate veeeliki problem, riješite ga.

Osjećate da je vaša veza već neko vrijeme jednosmjerna ulica. U zdravom odnosu dobivanje i davanje moraju osjetiti oba partnera. Naravno da će ponekad jedan dati više, drugi primiti, ali sve u balansu. Ako se počnete osjećati poput zabavljača koji se neprestano trudi da bi partner bio dobre volje, nešto ne valja. Isti je slučaj ako je stvar obrnuta. Vi se ponašate poput derišta, a on se jadan trudi ispunjavati vam želje. Nitko u takvom odnosu ne može biti sretan. Krenite dalje u potragu za odnosom u kojem će omjer inputa i outputa biti bolji.

Sve rjeđe se smijete zajedno. Gdje su oni lijepi dani s početka veze kad ste umirali od smijeha na svaku njegovu provalu? Ako se i dalje zajedno smijete, iako ne tako često kao ranije, to je znak da ste usprkos razlikama i povremenim prepirkama još povezani. I dalje znate uživati u društvu partnera i što je najvažnije, na istoj ste valnoj duljini. Sve veze prolaze kroz promjene, ali oni partneri koji dijele sličan smisao za humor imaju bolje šanse da prebrode sve prepreke na putu.

Sve češće primijećujete njegove mane, a kada krenete razmišljati o njegovim vrlinama, treba vam vremena da ih se sjetite. To što poludite jer ostavlja prljave čarape posvuda po stanu ne može se mjeriti s kritiziranjem njegova karaktera. Ako se uhvatite u jadikovanju zbog osnove njegove osobnosti ili njegova lifestylea, vjerojatno ste u vezi s pogrešnim. Naravno da će biti nekih manjih stvari koje će vas strašno živcirati (a budite uvjereni da će tako biti i s njegove strane jer ni vi niste savršeni), ali ako se u pitanju zaista ozbiljne stvari koje konstantno isplivavaju na površinu, okrutno je prema njemu i vama bilo što nastaviti. Budite dovoljno hrabri i oslobodite ga.

Neprestano ga uspoređujete s drugim frajerima. Problem je ako partnera uspoređujete s frajerima iz vaše okoline. Prečesto se događa da se pitate: "Vau, zašto on nije poput njega?" Možda vam u stvari treba veza s nekim  drugim. Ako muškarac s kojim ste u vezi nije netko koga poštujete, kome se divite i za koga biste učinili gotovo sve, oslobodite se okova i krenite u potragu za novim dečkom. Sigurno se negdje nalazi žena koja će vašeg dragog znati cijeniti i voljeti takvog kakav jest.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj