5 stvari koje biste mu trebali moći reći koliko god vas nešto kočilo

12/02/2020

Iskrenost je jedan od temelja svakog odnosa, pa tako i onog ljubavnog. Koliko god se ponekad ustručavali razgovarati s njim bojeći se njegove reakcije, samo se sjetite da sve kreće od iskrenosti. I duboko dišite!

Nedostaješ mi.

Ako ste u vezi na daljinu ili ste jednostavno neko vrijeme razdvojeni od njega, slobodno mu kažite koliko vam nedostaje. Vjerojatno on vama neće to reći prvi, a možda vam neće reći uopće. Naime, frajerima i nije baš najugodnije pričati o svojim osjećajima pa nemojte očekivati izljeve emocija. No samo zato što se on srami nešto reći, ne bi trebalo sputati vas da prema njemu budete iskreni. Na koncu će mu biti drago!

Ljubomorna sam.

Ljubomora je jako sklizak teren. U principu vam nitko neće zamjeriti kada jasno i glasno izjavite da se osjećate ljubomorno, sve dok to činite bez optuživanja njega. Slobodno mu kažite da ste ljubomorni na njegovu kolegicu s posla, prijateljicu ili koga već, no nipošto ga nemojte optuživati za nevjeru, posebice ako za to nemate nikakvog objektivnog povoda. A kada vam kaže da nemate razloga za brigu, vjerujte mu.

Trebam malo prostora.

Trebate li u vezi vremena za sebe i malo više prostora, slobodno mu to recite. Sigurni smo da je to isto potrebno i njemu. Osim ako nemate posla s control freak manijakom koji u svakom trenutku traži detaljne izvještaje gdje ste, s kim ste i što radite. U tom slučaju, ovaj je razgovor posebno potreban samo nismo sigurni koliko će on imati razumijevanja za vaše potrebe.

Želim više ljubavi i pažnje.

Frajeri često znaju biti zatvoreni po pitanju iskazivanja emocija i pokazivanja nježnosti, no ako vas nedostatak istoga doista muči i rastužuje, otvoreno mu to recite. Objasnite mu koliko bi vam značile neke male stvari, poput držanja ruke u javnosti, povremenog poljupca ili jednostavnog zagrljaja.

Volim te, ali nisi centar mog svijeta.

U vezi ste i naravno da vam je stalo do njega, da ste zaljubljeni u njega i da ga obožavate. No to ne znači da biste trebali prekinuti odnose sa svim ostalim ljudima iz svog života. Nastojte mu objasniti da unatoč vašim osjećajima postoje stvari koje biste voljeli raditi, a koje ne uključuju nužno njega. Objasnite mu to na primjeru njega samog - sigurno želi povremeno otići s dečkima na nogomet, ili do birca na pivo. Bez brige, ako je normalan, shvatit će!

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj