5 situacija u kojima se durimo bez razloga

30/06/2017

Imate li mu doista razloga zamjeriti ikoju od ovih stvari?

1. Javio vam se kasnije no što je obećao. Okej, nije lijepo ali ukoliko se to dešava rijetko nije razlog za dramu. Dečki su loši u multitaskingu pa ako ste ga uhvatili usred stresne situacije na poslu i ako vam je odsutnim glasom prošaptao da će vas nazvati kad riješi problem, nemojte zamjeriti ako to ne napravi. Možda mu je potrebno malo više vremena da se "ohladi", možda je otišao s dečkima na pivu da zaboravi poslovne muke, a sasvim je moguće da mu je mozak usred overloada izbrisao višak podataka (uključujući vaš poziv) i da će ga se sjetiti tek kad čujete ključ u bravi.

2. Nije vam se sjetio čestitati rođendan. Ne skroz, sjetio vam ga se čestitati tek u tri popodne, vjerojatno nakon što je vidio gomilu čestitki na vašem Facebook zidu. Stara narodna kaže bolje ikad nego nikad, uostalom vjerojatno će imati grižnju savjesti zbog toga pa ćete ove godine dobiti bolji poklon nego prošle.

3. Posuđuje vaš zajednički automobil bez pitanja. I onda ga je, naravno, Murphyjevim zakonom, dotični ogrebao, pa se još morate gnjaviti s osiguranjem. U redu, opravdan razlog da mu održite bukvicu, ali prije toga jedno pitanje - zašto je dečkovom prijatelju trebao vaš automobil, s kojim ga je objašnjenjem posudio? Ako je lijep i skup pa ga je posudio da bi se hvalisao pred curom koju želi zbariti ili otišao na skijašni vikend jer je njegov "prespor", imate pravo biti ljuti na svog dečka. Ali ako mu ga je posudio kako bi ovaj prevezao mamu do bolnice, preselio se nakon groznog prekida veze ili odvezao humanitarnu pomoć izbjeglicama na granici, možete biti presretni što imate tako dobrog i uviđajnog dečka.

4. Nikako da se pozabavi kućanskim popravcima za koje je rekao da će se pobrinuti. Već pet dana za redom vodokotlić loše pušta vodu i već pet dana za redom vaš vam dragi obećava kako će to riješiti. I svaki dan isto opravdanje: "zaboravio sam, sutra ću". Prilično iritantna situacija, slažemo se. Ali s druge strane, ako vam vaš dečko nikad ne zaboravlja ponoviti koliko vas voli, koliko mu značite i koliko ste mu lijepi... na kraju krajeva pa to je običan vodokotlić, zar ne? Ima milijun drugih koji vrijede, ali nema milijun takvih muškaraca.

5. Trebao je ići s vama na večeru, ali je zaspao. Trebali ste se naći ispred njihovog stana ali on se nije javljao na telefon, sve do deset uvečer kad vas je još mamurnim glasom obavijestio da je malo prilegao nakon posla i - zaspao kao top. Znamo da je većini žena tako nešto nezamislivo ali da, frajeri su doista u stanju "samo malo zaklopiti oči" i probuditi se deset sati kasnije, bez obzira je li vani grmilo ili su pucali topovi. Ako znate da je posljednjih dana iscrpljen od posla, oprostite mu.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj