5 istina skrivenih iza ghostanja

26/04/2017

Za utjehu, stvarno postoje frajeri koji to nikad ne bi učinili. Nešto malo manje utješni su razlozi zbog čega to ovi ostali rade...

Scenarij vam je itekako poznat - izašli ste na dejt, jednom, dva, pet puta, ili ste se dopisivali danima/tjednima i dogovarali dejt koji samo što se nije dogodio, a onda je on odjednom nestao s lica zemlje. Njegove su poruke postale sve rjeđe dok konačno, bez ikakvog obrazloženja, nisu potpuno prestale. Svakako puno više lajkamo frajere koji imaju muda doći i reći zbog čega im neki odnos ne odgovara, no budući da je takvih sve manje, zaslužujete objašnjenje zašto netko ima potrebu ghostati, pa kar i od nas!

Došao je do zaključka da vas dvoje niste jedno za drugo. U njihovoj glavi često progovara jedan nestašni vražićak velikog ega i pita: “Što ako upoznaš neku drugu, bolju?” ili “Zar ne misliš da ima malo čudne obrve?” Ponekad dečki mogu utišati taj zli glasić, a ponekad ne mogu pa zaključe da je najbolje prestati se truditi, i to u tolikoj mjeri da čak i ne osjećaju potrebu reći “gotovo je.”

Upoznao je nekog tko mu se svidio više nego vi. Možda je brutalno što vam to kažemo, ali to se jednostavno događa. I ne uzimajte to k srcu. Ne znači da je druga bolja od vas, nego je druga bolja od vas za njega.

Dobra namjera, ali loša metoda. Frajeri vole zadovoljiti okolinu. I nije im lako detektirati svoje osjećaje. A ni pokazati. Ako se odluče povući iz osvajačke akcije, ne žele uništiti svoj imidž dobrog dečka tako što će reći djevojci da je kraj. Radije nestanu bez riječi.

Učinili ste ili rekli nešto što ga je povrijedilo. O, da, i oni su krhka bića. Ako djevojka učini ili kaže nešto što ih zaboli, radije se tiho povuku umjesto da joj očitaju bukvicu ili popravljaju stvar.

Neodstaje mu samopouzdanja. Svi se mi, htjeli to priznati ili ne, međusobno ocjenjujemo i mjerkamo je li on bolji ili lošiji od nas. Ako frajer zaključi da ste viša liga od njega, recimo, da puno više zarađujete ili da ste načitaniji od njega, skloniji je nestati nego ostati i uz vas se osjećati nesigurno.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj