4 životne lekcije iz "Seks i grada" koje i danas vrijede

26/03/2019

Kada se "Seks i grad" počeo prikazivati prije 20 godina nismo ni slutili da je to početak zlatnog doba televizije. Ova je serija na svoj autentičan, iskren i srčan način obrađivala sve moguće teme od mode i seksa do roditeljstva te je postavila ton za sve što je slijedilo. Prisjetimo se nekih njihovih bisera mudrosti...

O seksu...

"Muškarci koji predobro izgledaju nikad nisu dobri u krevetu jer nikad nisu morali biti." - Carrie

Scena za pamćenje: Kada Samantha pokuša u dućanu s uređajima kupiti vibrator

Neinhibiran smisao za humor koji je dominirao "Seks i gradom" učinio ga je revolucionarnom TV serijom 90-ih. Po prvi put u povijesti su četiri žene na televiziji otvoreno pričale o vibratorima, seksu u troje, orgazmima, dobrim i lošim seksualnim iskustvima.

profimedia-0076050161

O modi...

"Imam jedan mali problem s ovisnošću... o skupim cipelama." - Carrie

Scena za pamćenje: Kada Carrie proviri u Vogueov ogroman "ormar"

Kao glavna heroina ove serije, Carrie živi svoju bezuvjetnu ljubavnu aferu s visokom modom, a trendovi koje je Carrie obilježila i danas su aktualni. Od Ray Ban Wayfarer sunčanih naočala preko kultne Gucci torbice na remenu do prozirnih cipela iz prve sezone (koje su bile jedan od glavnih hitova na revijama prošle godine).

profimedia-0174209064

O prijateljstvu...

"Davno smo sklopile dogovor da smo, bez obzira na muškarce, djecu i ostalo, mi srodne duše." - Samantha

Scena za pamćenje: Kada se Carrie seli u Pariz i cure se opraštaju uz večeru i, naravno, Cosmopolitan (koktel, ne časopis)

Nikada prije na televizijskom ekranu publika nije vidjela tako eklektičnu grupu prijateljica: Carrie - kolumnistica koja piše o seksu, Charlotte - naivna vlasnica umjetničke galerije, Samantha - PR stručnjakinja, koja je usput žderačica muškaraca i Miranda - cinična odvjetnica. Tko treba onog pravog ako imaš takve prijateljice?

profimedia-0145108621

O ljubavi...

"Muškarci u 40-ima su kao križaljka u novinama - zeznuti, komplicirani i nikada niste sigurni jeste li pogodili odgovor." - Carrie

Scena za pamćenje: "Chic" ali intimno vjenčanje Carrie i Biga

Ne smijemo zanemariti činjenicu da je "Seks i grad" i ljubavna priča, jedna od najvećih televizijskih romansi ikada, o Carrie i Bigu. Njihov odnos ima puno uspona i padova i nije idealno prikazan, ali ako nas je "Seks i grad" jednu stvar naučio o ljubavi, onda je to da nema veze imate li 20, 30, 40, 50, ili 100 godina, ne možete voljeti druge ako ne volite sebe.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj